Halder verkoopt belang in Geveke Werktuigbouw

Den Haag, 12 december 2007, 17:45u CET

Halder verkoopt zijn belang in (het Nederlandse) Geveke Werktuigbouw aan ABN AMRO Participaties. Geveke Werktuigbouw is een industriële dienstverlener met meer dan 125 jaar ervaring. De activiteiten van de onderneming bestaan uit het adviseren, leveren, in bedrijf stellen en onderhouden van een breed pakket aan technische producten. Halder werd aandeelhouder van Geveke in januari 2005. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteiten.

Geveke (www.geveke.nl) bekleedt een leidinggevende positie als servicegerichte leverancier van kennisintensieve procesapparatuur voor de internationale olie- en gasindustrie en de chemische, petrochemische en industriële markt in de Benelux en Zuidoost-Azië. Het levert systemen via diverse bedrijfsafdelingen, die elk een eigen productaanbod en marktbenadering hebben: pompen, persluchttechniek, klimaattechnologie, kunststoftechniek en intern transport. In deze domeinen vertegenwoordigt de onderneming verschillende merken die internationale faam genieten. De producten worden betrokken van gespecialiseerde, internationaal gerenommeerde fabrikanten en worden ondersteund door een eigen serviceorganisatie.

Begin 2005 verwierf Halder bij een buy-outtransactie een meerderheidsbelang in deze Nederlandse groep. In 2006 realiseerde Geveke een geconsolideerde omzet van circa 50 miljoen. Halder verkoopt zijn belang nu volledig aan ABN AMRO Participaties.

Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,5 miljard euro onder beheer. Halder richt zich op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. De totale
omvang van een transactie kan oplopen tot 125 miljoen euro. Halder participeert in Nederland
onder meer in Euretco (dienstverlener voor de non-food detailhandel), ANP (persagentschap), De Groot International (groothandel in groenten & fruit), Low Land Fashion (groothandel in private label kleding), Operator Groep Delft (OGD) (ICT services), Hebu (hydraulische componenten), BMC Groep (adviesbureau voor de publieke sector) en Prolyte (trussen en takelsystemen).

Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met: Halder Invest B.V.
Sander van Vreumingen (senior investment manager) Tel: 070 3618 618
E-mail: vreumingen@halder.nl

HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V. LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616 WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL


---- --