Ten Cate NV


Oranjewoud en TenCate nemen Edel Grass over

12 december 2007
Oranjewoud en TenCate Thiolon hebben een letter of intent (LOI) getekend ten aanzien van de overname van Edel Grass te Genemuiden. De transactie zal naar verwachting na de gebruikelijke goedkeuringsprocedures en een afrondend onderzoek begin 2008 worden afgesloten.

Edel Grass is een toonaangevende aanbieder van kunstgrassystemen, met name voor hockey, tennis en voetbal op vooral de Nederlandse, Scandinavische, Duitse, Oost-Europese en Afrikaanse markt. De onderneming is al vanaf de beginjaren van de ontwikkeling van kunstgras actief op deze markt.

TenCate
TenCate is marktleider op het gebied van kunstgrasvezels en carpetbacking voor sportvelden en landscaping. TenCate heeft eerder aangegeven nauwe samenwerking na te streven met ondernemingen die totale oplossingen met kunstgrassystemen leveren. De samenwerking in deze joint venture tussen Edel Grass, Oranjewoud en TenCate past in het streven met systeemoplossingen kwalitatieve verbeteringen door te voeren.

TenCate streeft naar een veilige sportbeleving onder optimale omstandigheden. Behalve door strategische allianties via aandelenparticipaties tracht TenCate relaties aan zich te binden die in dit kwaliteitsconcept een belangrijke rol kunnen spelen.

Tussen Edel Grass en TenCate bestaat een jarenlange commerciële relatie op het gebied van de levering van zowel kunstgrasvezels als carpetbacking alsmede de realisatie van belangrijke kunstgrasprojecten. Zo zijn Edel Grass en TenCate in Nederland betrokken bij toonaangevende projecten, zoals voor AFC Ajax, Heracles Almelo en FC Zwolle.

Oranjewoud
Oranjewoud is een van de leidende partijen in Nederland op het gebied van de realisatie van (kunstgras) sportprojecten. De onderneming streeft daarbij een conceptbenadering na, wat een positieve invloed heeft op de gehele exploitatie van de sportfaciliteit. Oranjewoud zal een belangrijke operationele ondersteuning leveren aan Edel Grass, wat positief is voor de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming.

Door de bundeling van know-how en het complementaire karakter van de partners ontstaat een kwalitatief hoogwaardige speler op de kunstgrasmarkt met een breed kennisgebied. Dit wordt noodzakelijk geacht om verdere kwalitatieve verbetering op het gebied van sportbeleving op kunstgras, vooral op het gebied van voetbal, versneld door te kunnen voeren.