Gemeente Oirschot

Permanente bewoning van recreatieverblijven

De gemeente heeft vanaf 1 december bewoners van recreatieverblijven de mogelijkheid gegeven om een gedoogbeschikking aan te vragen.

Aanvraag

Alle permanente bewoners van recreatieverblijven in Oirschot hebben begin december een brief ontvangen waarin is aangegeven dat zij de mogelijkheid hebben om een persoons- en objectgebonden gedoogbeschikking aan te vragen. Tot 1 februari 2008 hebben zij de gelegenheid om het aanvraagformulier bij ons in te dienen.

We hebben al veel vragen beantwoord. Voor het gemak hebben wij de meest gestelde vragen met antwoord op de gemeentelijke website geplaatst onder, www.oirschot.nl onder Actueel, Recreatieverblijven. U kan op de website ook het vastgestelde beleid lezen of een aanvraagformulier downloaden. Als u geen internet heeft kunt u het aanvraagformulier ook ophalen aan de balie in het gemeentehuis.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?

In de komende weken gaan wij de aanvraagformulieren die binnen komen beoordelen. Zo kijken wij of de aanvrager aan de voorwaarden voldoet. Ook gaan wij na of de aanvrager op 6 februari 2006 stond ingeschreven in de Gemeentelijk Basisadministratie. Verder vindt er ook een check bij de Belastingdienst plaats. Tot slot controleert de gemeente of het recreatieverblijf voldoet aan de eisen die het Bouwbesluit 2003 stelt aan een bestaande woning op de onderdelen "constructieve veiligheid" en "brandveiligheid". Als aan alle voorwaarden is voldaan, krijgt de bewoner een persoons- en objectgebonden gedoogbeschikking.

Aanpak

Voor bewoners die geen aanvraagformulier indienen of niet voldoen aan de voorwaarden, geldt het volgende. De gemeente gaat die bewoners bezoeken om te bekijken of zij permanent in het recreatieverblijf wonen. Als blijkt dat zij hun recreatieverblijf permanent bewonen, moeten wij optreden. De gemeente hoopt echter dat het niet zover hoeft te komen.