Platform ELFA en ECP.nl werken samen op het gebied van eFactureren


Samenwerking moet leiden tot een versnelling van het gebruik van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland.

ARNHEM/LEIDSCHENDAM, 20071212 -- Platform ELFA en ECP.nl gaan samenwerken op het gebied van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Door middel van deze samenwerking streven Platform ELFA en ECP.nl de komende jaren naar aansprekende resultaten op het gebied van de adoptie en toepassing van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland.

Samenwerking
Uit een nog lopend onderzoek blijkt dat 79% van alle bedrijven in Nederland binnen drie jaar van plan is om elektronische facturen te verzenden en te verwerken. Dit levert het bedrijfsleven enorm veel voordelen en mogelijkheden op. En dan niet alleen de spreekwoordelijke miljardenbesparing, maar ook veel voordelen die de kwaliteit van (elektronisch) zakendoen aanzienlijk vergroten.

Daarom wordt er hard gewerkt om iedereen maximaal te kunnen laten profiteren van de voordelen en mogelijkheden van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Een belangrijk aandachtspunt is het wegwerken van een aantal knelpunten. Denk daarbij aan de koudwatervrees bij bedrijven en consumenten, aan onduidelijkheid over de toepassing van wet- en regelgeving, maar ook aan de vooronderstelde complexiteit en de behoefte aan standaarden.

De samenwerking tussen Platform ELFA en ECP.nl richt zich er op om deze knelpunten weg te nemen Daar waar ECP.nl het voortouw neemt om standaardisatie en de effecten van internationale ontwikkelingen te faciliteren, is besloten dat Platform ELFA het voortouw neemt bij het vergroten van de `awareness' in Nederland. In 2008 worden diverse instrumenten en activiteiten ontwikkeld en ingezet om hieraan invulling te geven. Daarbij wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen en wensen van de diverse doelgroepen: MKB, grote bedrijven, aanbieders, boekhoudpakket, overheid, belastingdienst, accountants, et cetera. Verder wordt zoveel mogelijk samengewerkt met een groot aantal andere organisaties om deze doelgroepen zo goed mogelijk te bedienen.

Over het Platform Elektronisch Factureren
Platform ELFA is geïnitieerd door Factuurwijzer en heeft als hoofddoelstelling om de penetratiegraad van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland te vergroten, om daarmee iedereen versneld te laten profiteren van de grote voordelen van elektronisch factureren. Platform ELFA wordt in Nederland aangemerkt als kennisdrager en werkt zoveel mogelijk samen met haar deelnemers en met vele andere partijen, zoals congresorganisaties, overheid en branchevertegenwoordigers. Platform ELFA beschikt daarmee over de daadkracht om concrete resultaten neer te zetten en daarmee een versnelling te realiseren.

De deelnemers van Platform ELFA zijn: 20/20 Vision Europe B.V. (FP), ABN AMRO, AcceptEmail (FP), Accounting Plaza Clearing Services (FP), ACP Holding (FP), Anachron B.V. (FP), BancTec B.V., Basware, Billington B.V./ING Bank (FP), Bluem B.V. (FP), Certipost B.V. (FP), Chainges.net, CreditBility, CTAC AMI, DIFAS, De Digitale brievenbus B.V., Document Dialog, D SOFT, Factuurwijzer (FP), Fiqas, IM Nederland, InterCommIT B.V. (FP), ISProjects, LogicaCMG, Moba Consulting Partners B.V. (FP), MyBuzCom, Pitney Bowes Management Services, Q-Bis Billing Services B.V., RetailPay, Rotaform Document Services, SIMAC Datacollect (FP), StreamServe (FP), SRC System Integrators B.V., TIE, TietoEnator, Zevij (FP = Founding Partner).

Over ECP.nl
ECP.nl is het platform van eNederland. Het bekleedt een neutrale positie tussen markt en beleid. Vanuit die positie wordt samengewerkt aan belangrijke randvoorwaarden en doorbraken rondom de digitale economie en de informatiesamenleving. ECP.nl beschikt over een breed netwerk van waaruit het ontwikkelingen kan agenderen en partijen kan verbinden. Een van de programma's van ECP.nl betreft `versnellen en vertrouwen'. Binnen dit programma valt het onderwerp elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking.





Ingezonden persbericht