Ngi geeft nieuwe dimensie aan interactiviteit


Landelijk ICT platform Ngi heeft nieuwe website

LANDELIJK, 20071212 -- Het internet biedt ongekende communicatiemogelijkheden voor organisaties en hun leden. Niemand kent deze mogelijkheden beter dan het Ngi, het landelijk platform voor ICT-professionals.En dat is te zien op de nieuwe Ngi-website. Ledenadministratie, informatie-uitwisseling, discussie en het uitwisselen van nieuws en notulen, het gebeurt voortaan allemaal via de nieuwe Ngiwebsite. Daarmee geeft het Ngi een nieuwe dimensie aan interactiviteit.

De nieuwe site, die is ontwikkeld door websitedeveloper Aqtion id, kenmerkt zich verder door gemak van invoer en onderhoud. Uniek is het onderdeel Ngiki, een op Wikipedia gebaseerde ruimte op de site waar leden wetenswaardigheden over (de geschiedenis van) ICT kwijt kunnen. ,,De site is bijzonder laagdrempelig en gebruiksvriendelijk dankzij verregaande uniformiteit'', vertelt voorzitter Hans Frederik van de Stuurgroep Website Ngi.

Leden en niet-leden
Elk lid kan inloggen op het ledengedeelte van de site en daar persoonlijke voorkeuren invoeren, bijvoorbeeld over de soorten informatie die hij of zij wenst te ontvangen, zoals evenementen, nieuwsbrieven en verslagen. Ook kunnen persoonlijke gegevens als adres en betalingswensen worden gewijzigd op de site.
De site heeft ook veel te bieden voor niet-leden. ,,Alle regio's, afdelingen en werkgroepen presenteren zich met algemene informatie maar ook met actuele nieuwsberichten en activiteiten'', gaat Frederik verder. ,,GeĂŻnteresseerde ICT'ers kunnen zich via de site ook direct aanmelden als lid en opgeven voor de activiteiten.''

CMS Pageflow
De website is gebouwd binnen het content management systeem Pageflow van Aqtion id.
Een uniek rechtensysteem geeft beheerders en webredacteuren de mogelijkheid om pagina's, nieuws, maar ook evenementen van de eigen geleding te publiceren en te wijzigen.
De leden van het Ngi kunnen zich vervolgens via de website inschrijven voor deze evenementen. Wanneer het evenement plaatsvindt kan de organisator automatisch de deelnemerslijst,de naambordjes en de facturen uit de printer laten rollen. Na afloop van de bijeenkomst ontvangt iedere deelnemer automatisch een bewijs van deelname.

Het Ngi
Het Ngi is een (inter-)actieve vereniging van hoger opgeleide ICT-professionals, waar onderlinge contacten een belangrijke rol spelen. ,,Wij willen de kennis van en belangstelling voor informatica in brede zin bevorderen'', legt Frederik uit. ,,Wij bieden een platform waar leden hun kennis kunnen verdiepen en hun netwerk kunnen onderhouden. De leden delen hun eigen kennis en ervaring, onder meer over de nieuwste ontwikkelingen, met andere leden.''

Aqtion id
Aqtion id bv is een middelgroot webbureau dat websites en internet gebaseerde softwareapplicaties ontwikkelt. Aqtion is gespecialiseerd in de ontwikkeling van inter-, intra- en extranet-applicaties, met name daar waar techniek en vormgeving elkaar ontmoeten.
Aqtion werkt dan ook met name aan creatieve projecten met een complexe en vaak innovatieve insteek voor organisaties die internet als een serieus verkoop- of communicatieinstrument zien.





Aqtion id BV