Ingezonden persbericht

persbericht

oktober 2007

Bezoek het grootste MKB netwerk-event ter wereld: de World SME Expo in Hong Kong

(12 - 14 december)

De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) nodigt u uit om van 12 tot en met 14 december aanstaande twee beurzen te bezoeken in Hong Kong. De World SME Expo is een forum voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Het evenement is een goede gelegenheid om te netwerken en informatie te verkrijgen. Op de Inno Design Tech Expo 2007 worden trends en nieuwe technologieën getoond. Beiden beurzen vinden tegelijkertijd plaats in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre (HKCEC).

Ook kleine en middelgrote ondernemingen handelen steeds meer wereldwijd. De World SME Expo biedt hen het grootste forum ter wereld. De World SME Expo vindt voor de zevende keer plaats in het Hong Kong Convention & Exhibition Centre (HKCEC) van 12 tot en met 14 december. De World SME Expo wordt georganiseerd door de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC). Gelijktijdig vindt de Inno Design Tech Expo plaats. Hier tonen onderzoekers, productontwikkelaars en ontwerpers uit de hele wereld hun nieuwste uitvindingen en ideeën. Deze expo komt voort uit de Innovation & Design Expo (IDE) en vanaf dit jaar de nadruk op toonaangevende, toekomstbepalende technologieën. De HKTDC geeft de beurs vorm in samenwerking met het Hong Kong Design Centrum en de Hong Kong Science and Technology Parks Corporation.

In 2006 namen 320 exposanten deel aan de World SME Expo - waarvan 159 buitenlandse bedrijven uit 39 landen. Op de Innovation & Design Expo 2006 waren 391 exposanten vertegenwoordigd (uit 20 landen). In totaal kwamen er meer dan 31.000 beursbezoekers naar het Hong Kong Convention & Exhibition Centre. De organisatoren verwachten een even groot bezoekersaantal als vorig jaar.

Nieuwe opzet van de World SME Expo 2007

De World SME Expo biedt een veelvoud aan producten en dienstverleningen waarmee MKB-bedrijven hun concurrentiepositie internationaal kunnen versterken. De beurs 2007 is in twee delen onderverdeeld: in de "Solutions Hall" bevinden zich de paviljoens met de thema's IT en E-Business, ondernemerschap, bedrijfsfinanciering, rechtshulp en boekhouding. In de sector "Trade Support" bieden privé-ondernemingen, verenigingen en openbare organisaties hun diensten voor het bedrijfsleven aan. In de "Opportunities Hall" vind je de Know-how voor lange termijn ondernemingsstrategieën. In het paviljoen "Global Business" bieden afgevaardigden van private, semi-staat-en staat handelsvorderingsorganisaties toegang tot internationale handelsnetwerken. Branchespecifieke informatie vind je bij "Industries Meet".

In de zes jaar dat de World SME Expo nu bestaat, heeft deze EXPO zich ontpopt tot platform voor het netwerken met Aziatische partners. In 2007 ligt het speciale aandachtspunt voornamelijk bij het zakendoen met China: in het paviljoen "China Trade Services" (Solutions Hall) presenteren bedrijven uit Hong Kong en de Volksrepubliek China hun handelsideeën, die het buitenlandse MKB makkelijker maken om de groeiende markt te betreden. Buitenlandse en Chinese ondernemingen geven informatie over de regionaal zeer sterk variërende investeringsvoorwaarden, evenals afgevaardigden van de provincie en het stadsbestuur van de volksrepubliek China. De "Mainland Private Enterprise Conference" verenigt Chinese regeringsafgevaardigden en economische wetenschappers uit Hong Kong die discussiëren over de laatste ontwikkelingen in de Chinese economische politiek en internationale samenwerkingsmogelijkheden.

Dit informatieaanbod wordt geflankeerd door de "International Business Convention" op 13 december. De gerenommeerde ondernemingsraadpleger en globaliseringsexpert Dr. Kenichi Ohmae presenteert het thema "The Next Global Stage: Challenges and Opportunities of Globalisation in Asia". Prof. Michael Enright geeft een presentatie over "Winning Tactics in China, India and ASEAN". Ook vinden er podiumdiscussies plaats rond de thema's "Competing in the New Asian Economy" en "Outdo Your Rivals: Branding and Competing in the China Market".

Inno Design Tech Expo 2007 met technologisch zwaartepunt

De Inno Design Tech Expo laat twee expositiegebieden zien. In de "Trade Hall" vinden vakbezoekers het paviljoen voor Nano-technologie en werkstoffen, die dit jaar op de beurs in de belangstelling staan. Hier presenteert men technologieën zoals Photonik en Radio Frequency Identification (RFID) evenals hun toepassing in "Smart Tracking", in de distributie of inventarisering. Het aanbod in de "Trade Hall" omvat daarnaast elektronicaproducten; milieutechnologie; ontwerp, merkprofilering en marketing evenals "Innovation and Technology Support". In het paviljoen "Chinese medicine and Biotechnology" presenteren chinese pharmabedrijven, onderzoeksinstituten en Health-Food fabrikanten hun nieuwste ontwikkelingen.

De "Inspiration Hall" is ook voor privé-bezoekers toegankelijk. Deze hal biedt onder andere als highlight het "Italian Design" paviljoen alsmede het paviljoen "Create Land" waar ontwikkelaars hun vernieuwende producten tonen. Er is ook het paviljoen "Inspiration from Inventors" dat prototypes van uitvinders uit de hele wereld laat zien. Bezoekers vinden hier fraai vormgegeven productideeën van bedrijven en hogescholen. De "2007 International Conference on Nanotechnology and Advanced Materials" vindt plaats van 11 tot en met 13 december en is een aanvulling op het zwaartepunt van deze beurs. De "Business of Design Week" van 10 tot en met 15 december stelt internationale Design- en merktrends als belangrijkste middelpunt van de week op.

Meer informatie vindt u op

WWW.WORLDSMEEXPO.COM en WWW.INNODESIGNEXPO.COM



Ingezonden persbericht