Ministerie van Buitenlandse Zaken

Hoe ziet de andere kant van Iran eruit?

30 nov 2007 | De berichtgeving over Iran wordt momenteel overschaduwd door het nucleaire vraagstuk. Maar hoe ziet de andere kant van de Iraanse samenleving eruit? Het ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt u van harte uit voor een lezing over dit onderwerp op 12 december aanstaande.

Spreker van de avond is de Iraanse journalist en schrijver Baqer Moin. In een lezing met als titel "The other Iran: Modern Society, Religion and Culture" geeft hij zijn visie op de onderbelichte kant van de Iraanse samenleving.

Baqer Moin is geboren in Nishabour (Iran). Hij studeerde rechten in Mashad en modern Arabisch en Perzisch aan de Universiteit van Tehran. Van 1990-2004 was hij directeur van de afdeling Farsi van de BBC. In 2005 was hij plaatsvervangend hoofd van de VN Media Commissie voor de Afghaanse parlementaire verkiezingen. Momenteel is hij directeur van Jadid Media, een onafhankelijk bedrijf voor media-ontwikkeling in Londen. Baqer Moin is auteur van "Khomeini: Life of the Ayatollah".

Locatie: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.45 uur)
Toegang: gratis
Voertaal: Engels
Aanmeldingen vóór 10 december per e-mail naar DAM@minbuza.nl o.v.v. `lezing 12 december'

De directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) organiseert regelmatig lezingen en discussieavonden over de regio. Eerdere onderwerpen waren bijvoorbeeld 'Perspectieven voor democratie in het Midden-Oosten' en 'Energie en ideologie - een strategische analyse van het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid'.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl