Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wijk Actie Programma Groenenhagen/Tuinenhoven groot succes!

Deze actie stond in het teken van ontmoeting tussen jong en oud.

Op zaterdag 8 december heeft welzijnsorganisatie Perspect in opdracht van de deelgemeente IJsselmonde een Wijk Actie Programma (WAP) georganiseerd. Deze dag stond in het teken van ontmoeting tussen jong en oud. Bijna honderd ouderen hebben deelgenomen aan het programma.

Samen met de vrijwilligers hebben zeventien meiden (van de meidenclub van Perspect aan de Hollands tuin) en drie jongeren (van de jongerenraad van Perspect aan de Hollands Tuin) zich ingezet om er voor de ouderen een leuke dag van te maken. Zij hebben geholpen met het klaar maken van de verschillende ruimtes, het ontvangen van de gasten, het serveren van koffie en taart, hapjes en drankjes, enzovoort. Bijna honderd ouderen waren die dag aanwezig. Ook Nurten Karisli, portefeuillehouder Jeugd en Jongeren van de deelgemeente IJsselmonde, heeft een gedeelte van de dag bijgewoond.

Het Rotterdams Wijktheater trad op met De Senioren Revue. Deze voorstelling werd enthousiast ontvangen. Een optreden waarbij gedanst kon worden maakte het eerste gedeelte van de dag compleet.

Na het einde van het eerste gedeelte hebben de ouderen van het Prinsenplein en de meiden de dag voortgezet. Gezamenlijk zijn ze aan de slag gegaan om versieringen te maken voor de kerstboom die dit jaar weer via het Opzoomeren op het Prinsenplein komt te staan. Zo werden er onder leiding van Clara Miedema gedichtjes gemaakt voor op de kerstballen. Tegelijkertijd gaven de ouderen van het Prinsenplein de meiden breiles. Met elkaar werd een lange sjaal gebreid voor in de kerstboom. De dag werd gezamenlijk afgesloten met een overheerlijke Indische maaltijd.

Na afloop werden de vrijwilligers verrast met een mooi kerststukje. De meiden hebben de dag afgesloten door met elkaar te gaan bowlen.

Kortom: de WAP-dag was een groot succes. Mede door de inzet van alle betrokkenen. De jongeren en de ouderen hebben elkaar op een andere manier ontmoet. En namens de bewoners van het Prinsenplein: Iedereen bedankt die het mogelijk heeft gemaakt deze dag tot zon succes te maken en het is zeker voor herhaling vatbaar!.