PCM Uitgevers


13/12/2007

Bert Groenewegen benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur

De aandeelhouders van PCM Uitgevers hebben Bert Groenewegen benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. De aandeelhouders vinden dat Groenewegen de juiste persoon is om de nieuwe organisatie en strategische koers de komende jaren vorm te geven.

De Centrale Ondernemingsraad heeft mevrouw P.G. (Pamela) Boumeester benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Pamela Boumeester (49) is directievoorzitter van NS Poort, het onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en exploitatie van bedrijfsactiviteiten op en rond stations. Zij is sinds 1988 werkzaam bij de NS en en vervulde verschillende leidinggevende functies. Verder is zij onder andere commissaris bij Delta Lloyd NV en voorzitter van de Raad van Toezicht IB-Groep.

Rob Bonnier wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Deze functie vervult hij al ad interim sinds half april 2007. Met de overige leden Caspar Broeksma en Theo Strengers bestaat de RvC nu uit vier leden. Te zijner tijd zal de RvC nog worden uitgebreid met een vijfde lid.

Rob Bonnier vindt de benoeming van Bert Groenewegen, die al vanaf 1 mei interim-voorzitter is, logisch: "Hij is er de afgelopen periode in geslaagd de noodzakelijke rust te brengen binnen het bedrijf en het vertrouwen in de toekomst van PCM te herstellen." De Raad van Bestuur zal te zijner tijd worden uitgebreid met één bestuurder. Peter Stadhouders blijft secretaris van de Raad van Bestuur.

In de aandeelhoudersvergadering van 12 december jl. is tevens besloten om alle bestaande aandeelhoudersleningen en een deel van de bankschuld af te lossen via de uitgifte van nieuwe aandelen. De aandelen zullen geplaatst worden bij de huidige aandeelhouders. Met deze omzetting wordt het eigen vermogen van PCM versterkt.

Bron: AvA