Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 13-12

BREDA, 13 december 2007

Jeugdige winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur een 14-jarig meisje uit Breda aangehouden in winkelcentrum De Barones. Het meisje wilde bij een kledingwinkel een ketting een set oorbellen meenemen zonder die af te rekenen. Ze werd betrapt en aan de politie overgedragen. Op het bureau bleek dat ze ook nog diverse kledingstukken had gestolen. Na verhoor is het meisje overgedragen aan haar ouders; voor haar wordt vermoedelijk via bureau HALT een passende straf gezocht.

Bredase veelpleger op heterdaad betrapt bij fietsendiefstal

BREDA: Een 41-jarige Bredase veelpleger is woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden wegens de diefstal van een fiets. Agenten van het speciale team van het Donkere Dagen Offensief die toezicht houden in het centrum van de stad, hielden de man in de gaten toen hij op de Karnemelkstraat bij enkele fietsen stond te rommelen. Vervolgens forceerde hij met een schroevendraaier het slot van een fiets. De agenten pakten de man in de kraag en namen hem mee naar het bureau. Hij staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Over het Donkere Dagen Offensief

De politie Midden en West Brabant ziet haast traditioneel de cijfers van een aantal delicten fors stijgen in de periode oktober t/m maart. Dan gaat het om inbraken in woningen, bedrijven en autos en straatroven/overvallen. Die stijging is de politie een doorn in het oog en daarom is het Donkere Dagen Offensief opgezet. Met zowel preventieve projecten als repressieve maatregelen probeert de politie de cijfers van genoemde delicten omlaag te brengen. In het Donkere Dagen Offensief is ook een rol weggelegd voor de burger die zelf het risico slachtoffer te worden van bovenstaande delicten, kan verkleinen.

Boze fietser (19) aangehouden

BREDA: Rond 22.30 uur woensdagavond heeft de politie op de Tolbrugstraat een 19-jarige Bredanaar aangehouden. Agenten wilden hem bekeuren, omdat hij geen fietsverlichting voerde. De man was het daarmee niet eens, had geen ID-kaart bij zich en wilde ook ha herhaaldelijk verzoek zijn adres niet opgeven. Uiteindelijk werd hij aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij met twee bekeuringen in vrijheid gesteld.

Dronken bestuurder aangehouden

ETTEN-LEUR: Op de Parklaan is kort na 00.00 uur een 24-jarige automobilist uit Etten-Leur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies de man een waarde van 425 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van zes uur en een bekeuring.

Snelheidsduivel aangehouden in Breda

BREDA: Een 51-jarige Bredanaar is donderdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden op de Lieferingestraat. Surveillerende agenten zagen op de Sophiastraat een auto met hoge snelheid rijden. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken, maar dat werd volledig genegeerd. Uiteindelijk zette de man de auto langs de kant. Hij ging door het lint toen agenten hem vroegen wat de reden was van zijn gedrag. Hij rook bovendien naar alcohol. Ook werd een zakje wit poeder gevonden in zijn kleding. Om te kijken of hij onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur heeft gezeten, is een bloedproef afgenomen. De Bredanaar bleek bij controle ook niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De man kan dus diverse bekeuringen tegemoet zien.

Auteur: Andre van den Hul