Politie Zuid-Holland-Zuid

13/12

dordrecht, 13-12-2007 o persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Het rijbewijs van een 26-jarige man uit Rotterdam is woensdagmiddag 12 december ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 157 km per uur over de A16. Hij haalde agenten in een burger auto in die daarop de achtervolging inzette. De hardrijder werd aan de kant gezet en kon zijn roze papiertje inleveren aangezien er sprake was van een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km per uur. De auto werd meegenomen naar het politiebureau. Het voertuig werd later op de dag opgehaald door de broer van de 26-jarige.

VERDACHT VAN SCHENNIS PLEGEN
DORDRECHT Een 46-jarige man uit Rotterdam is woensdagmiddag 12 december aangehouden in het Weizigtpark. De politie kreeg melding dat daar door een getuige een man was gezien die schennis pleegde. Agenten namen poolshoogte in het park en vonden de man die net op dat moment uit de bosjes kwam gelopen. Hij had naar eigen zeggen even geplast. Op basis van het signalement werd de man aangehouden. Zijn signalement kwam ook overeen met een eerdere melding van een persoon die afgelopen dinsdag 11 december schennis pleegde. De man is na verhoor heengezonden.

BOTSING FIETS MET SNORFIETS
ZWIJNDRECHT Een 53-jarige man uit Zwijndrecht is gewond geraakt aan zijn knie na een aanrijding. Dit gebeurde op woensdagmiddag 12 december 2007 omstreeks 17.20 uur op het fietspad van de Munnikensteeg op het spoorwegviaduct. De man kwam met zijn snorfiets frontaal in botsing met een 13-jarig meisje uit Hendrik Ido Ambacht die met haar fiets niet voldoende rechts reed. Ze kwamen beiden ten val. Het meisje kwam met de schrik vrij en de man liep een fikse wond aan zijn knie op. Personeel van de ambulancedienst verleende de man eerste hulp. De fiets en de snorfiets raakten licht beschadigd.

BROMFIETSER IN DE FOUT
ZWIJNDRECHT Een 20-jarige bromfietser uit Zwijndrecht is flink in de fout gegaan. Dit gebeurde op donderdagochtend 13 december 2007 omstreeks 00.50 uur op de Ringdijk. De man reed zonder verlichting en zonder helm. Politieagenten gaven de man een stopteken. Hij voldeed daar niet aan en reed de dijk af om aan de agenten te ontkomen. Hij kwam daarbij ten val en liep wat schaafwondjes op. Hij had tevens te veel alcohol gedronken en werd aangehouden. In het bureau blies hij 0,9 promille (405 ug/l). De agenten namen de bromfiets, die niet was voorzien van een kenteken en niet was verzekerd, in beslag. Na verhoor is de man met een rijverbod van 5 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VUURWAPEN
DORDRECHT - Een 31-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed en het bezit van een vuurwapen met munitie. Dit gebeurde op donderdagochtend 13 december 2007 omstreeks 04.00 uur op de Burgemeester de Raadtsingel. De verdachte reed in een personenauto en werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Toen hij positief blies en hij uit moest stappen zag een politieagent dat hij iets onder de stoel van zijn auto verborg. Dit bleek een vuurwapen met patronen te zijn. De verdachte was mogelijk tevens onder invloed van verdovende middelen. Daarom is bij hem door een GGD arts bloed voor onderzoek afgenomen. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.