Gemeente Tilburg

Nummer 07650GO

Ontmantelen oorlogsexplosieven buitengebied Wijkevoort

Ontmanteling in voorjaar 2008

In het nog onbebouwde gebied Wijkevoort, tussen de Langenbergseweg en de Hultenseweg, zijn tot op heden twee zogeheten "niet gesprongen explosieven" gevonden. Deze zijn ontdekt tijdens een onderzoek naar niet gesprongen explosieven dat is uitgevoerd omdat er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen in dit gebied gepland staan. Na de ontdekking is door de Explosieven OpsporingsDienst van de Koninklijke Luchtmacht bekeken wat de toestand van de bommen is. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er geen direct gevaar voor de omgeving is.

Ontmanteling
De betreffende explosieven zijn afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de nabijheid van vliegbasis Gilze en Rijen hebben er toen in dit gebied bombardementen plaatsgevonden.
De gemeente kijkt samen met de Explosieven OpsporingsDienst van de Koninklijke Luchtmacht hoe de bommen ontmanteld moeten worden. Het hele gebied wordt de komende tijd onderzocht om er zeker van te zijn dat er geen andere explosieven in de grond liggen. Naar verwachting worden alle aangetroffen explosieven in het voorjaar van 2008 definitief geruimd.
Bewoners in het gebied ontvangen hierover nader bericht als duidelijk is hoe en wanneer dit gaat gebeuren.

Meer informatie
Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Gertjan Bax, civieltechnisch toezichthouder van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 8109.