Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 297

datum: 12 december 2007

Wethouder Van 't Veld praat met leerlingen over de Kidskrant

Op donderdag 13 december, tussen 13.30 en 14.30 uur bezoekt wethouder Mirjam van 't Veld de openbare basisschool De Vlindervallei. Zij neemt het laatste nummer mee van de speciale Amersfoortse editie van de Nationale Kidskrant. In het gesprek met de leerlingen van groep 7 wil de wethouder weten wat ze van de Kidskrant vinden.

Proef van 3 maanden
Dit najaar ontvingen alle Amersfoortse basisscholen en de brugklassen van het voortgezet speciaal onderwijs de Amersfoortse editie drie keer gratis op kosten van de gemeente. De krant biedt onderwijzers de gelegenheid maatschappelijke thema's in de klas te bespreken aan de hand van artikelen. Deze gaan vaak over veiligheid, natuur, politiek, sport, gezondheid en cultuur. De achterzijde gaat geheel over Amersfoort en biedt een agenda met leuke activiteiten voor kinderen, interviews en bijdragen van kinderen in rubrieken als 'Mijn Club' en 'Mijn Amersfoort'.

Wanneer de krant bij de leerlingen en leerkrachten in de smaak valt kunnen de scholen in januari 2008 een abonnement afsluiten voor 50% van de abonnementsprijs. De gemeente betaalt de andere helft van het abonnement in het kader van Operatie Amersfoort Jong.

Wat vinden de kinderen?
Als afronding van de proefperiode wil de wethouder graag weten wat kinderen van de krant vinden. Wat zijn de leuke onderwerpen? Wat is minder leuk? Wat missen de kinderen in de krant? Is het handig dat er een activiteitenkalender in staat? Willen ze een abonnement? De wethouder zal de krant eerst kort bespreken met heel groep 7. Daarna praat zij erover door in de lerarenkamer met 6 leerlingen.

Uitnodiging
U bent om 13.30 uur van harte welkom bij De Vlindervallei, Locatie Zuiderkruis 4. Ontvangst door directeur Gerard van Eeden. Daarna bezoek aan groep 7 van juf Marieke Ursem.

Informatie
Gemeente Amersfoort, Wieneke Wolthuis, communicatieadviseur Operatie Amersfoort Jong, sector WSO, telefoon 033 469 43 51 / 06 15 00 69 51, e-mail w.wolthuis@amersfoort.nl.


---- --