Time : 10:35:40
Date : 13 December 2007
Sender Name: Nuon

Eerste NuonGeneration Award voor Colruyt.

Vilvoorde, 12 december 2007 - Nuon, toonaangevende energieleverancier en pionier voor duurzame energie, reikt vandaag de eerste NuonGeneration Award uit. Deze Award beloont het Belgische bedrijf met het duurzaamste energiebeleid. Colruyt mag als eerste de NuonGeneration Award in ontvangst nemen. Colruyt werd door de jury unaniem verkozen omwille van haar totaalaanpak op het vlak van duurzaam energiebeleid.

Na vijf jaar aanwezigheid in de Belgische markt wil Nuon Belgium een bijkomende maatschappelijke rol op zich nemen: het benadrukken van het belang van duurzaamheid. Daarom creëerde de energieleverancier de NuonGeneration Award. Hiermee wil Nuon bedrijven stimuleren om op een duurzame manier om te springen met energie.

Op 12 december 2007 mocht Colruyt als eerste de NuonGeneration Award in ontvangst nemen.

"Wij waren aangenaam verrast door het aantal (58) en de diversiteit van de deelnemers," zegt Alexander Dewulf, algemeen directeur van Nuon Belgium. "Er was een heel mooi deelnemersveld met bedrijven uit verschillende sectoren: distributie, horeca, IT, haven, onderwijs... Ook de projecten die werden ingediend waren heel erg gevarieerd".

"De jury was het er unaniem over eens dat het project van Colruyt met kop en schouders boven alle andere uitstak," aldus Daniel Dobbeni, voorzitter van Elia en voorzitter van de jury van de NuonGeneration Award. "Colruyt doet aan monitoring van energieverbruik, heeft specifieke doelstellingen rond energiebesparing en investeert in duurzame energie..
De totaalaanpak van Colruyt op het vlak van duurzaam ondernemen kan een voorbeeld zijn voor de hele industrie om op alle vlakken duurzaam om te gaan met energie".

Colruyt draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel: naast de economische doelstelling is er ook aandacht voor het ecologische en maatschappelijke aspect. Medewerkers van alle niveaus engageerden zich via het milieucharter Greenline om milieuvriendelijker te werken. Dit engagement vertaalde zich al in verschillende concrete realisaties zowel op het vlak van afvalverwerking, productie, recyclage als door verstandig gebruik van grondstoffen en energie. Zo heeft Colruyt al verschillende duurzame investeringen gedaan zoals het plaatsen van windturbines en het opwekken van zonne-energie en bouwde het een waterzuiveringsstation.

"Duurzaam ondernemen begint voor Colruyt bij het werk van alle dag: zuinige maar functionele verlichting, koelsystemen, carpooling onder de werknemers enzovoort." aldus Jef Colruyt van Colruyt. "Wij zijn heel erg blij dat wij als eerste de NuonGeneration Award in ontvangst mogen nemen. Het is voor ons een bevestiging in ons streven naar duurzaam ondernemen."

Colruyt mocht de NuonGeneration Award in ontvangst nemen van Alexander Dewulf, algemeen directeur van Nuon Belgium en Daniel Dobbeni, voorzitter van de jury van de NuonGeneration Award. De Award is een originele kandelaar van de Antwerpse kunstenaar Hans Kan. Het niet alledaagse concept van deze kandelaar staat voor een innovatieve spirit, met respect voor traditie.

De andere tien genomineerden waren: Architeam (studiebureau), Beltrami (Bouw-natuursteen), Borealis (chemie), Havenbedrijf Gent, McDonald's (fastfood), Niko (verlichting en domotica), Siemens (IT), Suntechnics (leverancier DZ-technieken), Tech Aero Space (ruimtevaart), VIA Sint-Jozefsinstituut Tienen (onderwijs).

Foto's van de Awarduitreiking zijn beschikbaar via http://picture.belga.be

Voor alle persinformatie
FingerPRint pr
Germaine Basteleijsens
Mastboomstraat 8
2630 Aartselaar / Antwerpen
Tel: +32 (0)3 410 18 58 - Fax: +32 (0)3 410 18 50 - gsm: +32 (0)495 27 49 94
germaine.basteleijsens@fingerprintpr.com

Nuon Belgium
Tania Laridon, persrelaties,
Kathleen Van Boxelaer, woordvoerder
Medialaan 34 - 1800 Vilvoorde
tania.laridon@nuon.com
www.nuon.be

URL: http://www.nuon.be http://picture.belga.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR