Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 13 december 2007

***** Grand Hotel Amrâth Amsterdam compleet open met alle faciliteiten zoals wellnesscenter met zwembad, bijzondere wijnkelder en Ray's Club

Het in juni geopende vijfsterren deluxe Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het monumentale Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade, is nu compleet met alle faciliteiten.

Het 164 ruime en hoge kamers tellende hotel beschikt thans op de benedenverdieping over een exclusief wellnesscenter met zwembad, een bijzondere wijnkluis annex wijnkelder en een speciale ontvangstruimte voor 150 receptiegasten genoemd naar de architect Ray Kentie.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam, een Rijksmonument, dat geldt als topstuk van de 'Amsterdamse School': de Nederlandse variant van de internationale 'Art nouveau', blijkt een aanwinst voor de stad Amsterdam.

Het 'Gesamtkunstwerk', waarin de architectuur en vormgeving de glorie van de scheepvaart en de romantiek van de zee uitstraalt, ontving sinds juni al vele internationale en nationale gasten. Zij onderschrijven dan ook het synoniem voor dit vijfsterren deluxe hotel "A World of Luxury & Art".

Wellnesscenter met zwembad

Het wellnesscenter van 250 m² is een oase van rust, luxe en schoonheid. Het center beschikt over een fitnessruimte, jetstream, relaxstoelen op de zonneweide, jacuzzi en een zwembad van 9 bij 5 meter. Op de bodem van het bad is een kunstwerk te zien met een maritiem thema in de vorm van gestileerde dolfijnen, ontworpen door de kunstenares Gerti Bierenbroodspot. Zij ontwierp ook de lithoserie in de gangen en kamers van het hotel.

Er zijn in het center drie sauna's en een Turks bad, voorzien van de laatste technische snufjes. Op termijn zal het ook voor gasten van buiten het hotel worden opengesteld.

Wijnkluis

Achter de immense deur van de voormalige ruimbemeten bankkluis van het Scheepvaarthuis bevindt zich de wijnkluis. Ook in deze kluis herleeft de glorie van de scheepvaart en de toenmalige gebruikers en eigenaren van het monumentale pand. In plaats van geldkluis is de kluis nu geschikt gemaakt als wijnkluis met aangrenzend een klein wijnproeflokaal.

In samenwerking met de "Wijnkoopers Heeren van Heusden" uit Heusden aan de Bergse Maas zullen er bijzondere wijnproeverijen worden georganiseerd. Tijdens zo'n proeverij kan men onder andere kennismaken met gerenommeerde wijnhuizen als Louis Latour, Léon Beyer en Château de Tracy.

Ray's Club

Als hommage aan de architect van het hotel, Ray Kentie, heeft Grand Hotel Amrâth Amsterdam op de benedenetage een sfeervolle ontvangstruimte annex bar ingericht. Deze gezellige ruimte biedt voor een receptie plaats aan 150 gasten en in combinatie met de eerdergenoemde wijnkluis zelfs aan 250 gasten.



Ingezonden persbericht