Ingezonden persbericht


Publiekstelefoonnummer voor informatie over stroomuitval

In de gemeentehuizen van Zaltbommel, Maasdriel, Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal worden informatiepunten ingericht die vanaf 6.00 uur donderdagochtend zijn geopend. Mensen die als gevolg van de stroomstoring in de Bommeler- en Tielerwaard informatie willen, kunnen bellen met 0344-637500. Ook de internetsite www.calamiteitgelderlandzuid.nl kan geraadpleegd worden voor informatie. Mensen in nood kunnen zich ook melden bij de brandweerposten. Alle brandweerposten in het getroffen gebied zijn bemand.

Als gevolg van de botsing van een helikopter met hoogspanningskabels boven de Waal bij Neerijnen is er sprake van grootschalige stroomuitval. Het telefoonverkeer ondervindt ernstige hinder.

In verband met de kabels in de Waal (die inmiddels zijn afgekoppeld van het stroomnet) is het scheepvaartverkeer op de Waal nog uren gestremd. De stroomuitval gaat naar verwachting nog duren tot in de ochtend.

De gehele Bommelerwaard en delen van de Tielerwaard zitten momenteel zonder stroom. Het gaat om de plaatsen Zaltbommel, Kerkdriel, Hedel, Hurwenen. Bruchem, Rumpt, Waardenburg, Meteren, Deil, Tuyl, Spijk, Gameren, Ammerzoden, Poederoijen, Acquoy, Aalst, Rossum, Brakel, Zuillichem, Well en Haaften. .

Instructie voor het publiek: luister naar de rampenzender op uw draagbare radio of uw autoradio

De radiofrequentie voor omroep Gelderland is 89,1 via de ether.

Publiekstelefoonnummer geopend

U kunt het publiekstelefoonnummer 0344-637500 bellen als u vragen heeft over de stroomuitval