Nederlandse Spoorwegen

13 december 2007

Echt HEMA op het station

De bekende winkelformule HEMA komt naar het station. NS Poort en HEMA hebben overeenstemming bereikt over het exploiteren van de HEMA-formule op de grotere stations. Komende zomer opent de eerste HEMA-vestiging haar deuren op station Amsterdam Centraal. Naar verwachting openen de komende jaren ongeveer 25 vestigingen op stations door heel Nederland. Het aanbod van de HEMA-vestigingen op de stations wordt speciaal afgestemd op de wensen van de reizigers.

Voor de exploitatie van de vestigingen heeft NS Poort dochter Servex op 12 december een franchisecontract met Hema afgesloten. Voor Servex betekent de komst van HEMA een aanvulling van het winkelaanbod op stations. "Bij de keuze van onze franchisepartners staan de behoeften van de reizende consumenten centraal, zowel de passagiers als alle andere bezoekers van stations, waaronder natuurlijk ook alle NS-medewerkers. Het HEMA concept sluit daar naadloos op en past bij onze ambitie om een kwalitatief en divers aanbod aan formules te bieden", aldus Jan Kooiker, directeur Servex.

Op de stations komen de kleinste type vestigingen met een winkeloppervlak van circa honderdvijftig tot tweehonderd vierkante meter. Dit betekent dat HEMA een selectie uit het bekende assortiment maakt dat speciaal is afgestemd op reizigers. Bijvoorbeeld met persoonlijke verzorgingsartikelen, huishoudartikelen, fietslampjes, kleine cadeaus, panties en een collectie schrijfwaren en toebehoren. Daarnaast is er ook een Foodcounter met `take-away'-artikelen zoals: hotdogs, halve warme rookworsten en belegde broodjes.

HEMA vormt een goede aanvulling op de bestaande formules op de stations. Voor NS Poort is dit een vervolgstap om haar activiteiten op stations uit te breiden met non-food. Vorige maand werd reeds een contract afgesloten met de innovatieve parfumerieketen Mooi, die komend jaar haar eerste vestigingen zal openen in Amsterdam en Leiden.


* * * * *

Noot aan de redactie