Provincie Limburg

Persberichten

Vergadering Provinciale Staten live op www.limburg.nl De vergadering van Provinciale Staten van vrijdag 14 december wordt vanaf 10.00 uur live uitgezonden via www.limburg.nl. Voorlopig gaat het nog om een proefuitzending; in het voorjaar 2008 besluiten Provinciale Staten of deze proef een vervolg krijgt.

Provinciale Staten zichtbaar
Digitale communicatie krijgt een steeds prominentere rol in communicatieprocessen. Het uitzenden van vergaderingen is een goed voorbeeld hiervan. Daarnaast past het uitzenden van vergaderingen in het streven om de activiteiten van Provinciale Staten zichtbaarder, publiekelijk te maken. De live-beelden van de vergadering worden begeleid met een actueel commentaarveld. In dit veld wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over moties die ingebracht worden en de uitslagen van stemmingen. Ook zijn er directe linkjes naar de vergaderstukken. Bijzonder is dat na afloop van de vergadering de beelden van de vergadering in een archief worden opgeslagen waardoor de vergadering op een later, zelf te kiezen tijdstip, nog eens kan worden nagekeken. Hierbij kan gericht gezocht worden op onderwerpen en op sprekers.

Vrijdag 14 december is onder meer te volgen hoe de Limburgse politiek beslist over gratis openbaar vervoer, jeugdzorg in 2008 en of de Provincie gaat meebetalen aan defibrillatoren in brandweervoertuigen.

12-12-2007 17:31