Persberichten Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht, 14-12-2007

Parkeren bestraft

BAARN De politie heeft op donderdagmorgen 13 december op de Oude Utrechtseweg een controle gehouden op het parkeren in de straat.

Acht automobilisten bleken in het parkeerverbod te staan en kregen een bekeuring.

Geslotenverklaring gecontroleerd

SOEST De politie heeft donderdag 13 december tussen 16.00 en 17.15 uur opnieuw de geslotenverklaring op de A.P. Hilhorstweg gecontroleerd.

15 Bestuurders negeerden de bebording en kregen een boete.

De controles worden voortgezet.

Zwaar onder invloed van alcohol

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Een bewoner van Nijkerk reed donderdagavond 13 december achter een automobilist aan die zwaar beschonken achter het stuur van zijn auto zat.

De getuige reed vanaf Nijkerk in de richting van Bunschoten-Spakenburg achter de man aan en zag dat de bestuurder diverse keren in de berm terecht kwam, daarbij meerdere bermpaaltjes uit de grond reed, geen gevolg gaf aan rode verkeerslichten en zodanig slingerde dat diverse weggebruikers moesten uitwijken en fietsers moesten wegduiken.

Door de melder werd de politie via 112 in kennis gesteld die de verdachte op de Nijkerkerweg kon stoppen. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol en blies 835 ug/l op de ademtestapparatuur. De verdachte, een 48-jarige Duitser, werd aangehouden en raakte zijn rijbewijs kwijt. In overleg met justitie wordt bepaald welke boete de man krijgt opgelegd.

Nog meer alcohol

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/ BAARN Bij controles werden in de nachtelijke uren van donderdag 13 op vrijdag 14 december twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.05 uur controleerden agenten een 49-jarige Nijkerker op de Dwarskuilstraat in Bunschoten-Spakenburg. Hij blies 280 ug/l en kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

Om 02.00 uur werd een 61-jarige automobilist gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Deze verdachte, een inwoner van Amsterdam, blies 355 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.