Provincie Noord-Holland

Groen licht voor Noord-Holland paviljoen

14-12-2007

De Chinese autoriteiten hebben groen licht gegeven voor de komst van een Noord-Holland paviljoen in Qingdao tijdens de Olympische zeilwedstrijden.

Ton Hooijmaijers, gedeputeerde promotie en acquisitie, heeft hiervoor gepleit om de handel tussen Noord-Holland en China te bevorderen en kennis uit te wisselen. Dit paviljoen biedt een uitgelezen kans om de Noord-Hollandse en Chinese ondernemers en bestuurders met elkaar in contact te brengen, aldus de gedeputeerde.

De Olympische zeilwedstrijden vinden plaats in Qingdao in de provincie Shandong, waarmee de provincie een zusterrelatie heeft. Hier is voor het bedrijfsleven nog geen ontmoetingsplek geregeld, zoals dat wel in Peking en Hong Kong het geval is. De provincie heeft daarom het initiatief voor een Noord-Holland Paviljoen genomen.

Locatie
Qingdao heeft de provincie een unieke locatie aangeboden voor het paviljoen tijdens de spelen. Het grenst aan het terrein waar de spelen worden gehouden, direct aan zee en met zicht op de Olympische Haven. De provincie zal hier een tent met een Noord-Hollands tintje laten bouwen.

Programma
Vanuit het paviljoen biedt de provincie diverse programmas aan het bedrijfsleven en bestuurders aan. De provincie organiseert drie deelmissies, met de volgende themas:

- vastgoed, volkshuisvesting en logistiek

- milieu, duurzame energie en water

- agrocultuur en toerisme

Elke missie word geleid door een gedeputeerde. Ze vliegen naar Hong Kong, gaan vervolgens naar Qingdao en dan weer via Hong Kong naar Amsterdam. Net als in Qingdao wordt in Hong Kong de mogelijkheid geboden om zakelijke contacten te leggen. De provincie werkt het programma de komende maanden uit. Op basis hiervan benadert de provincie bestuurders en ondernemers om deel te nemen en/of een deel van het programma te sponsoren.

Marjan Lansdaal