Gemeente Beuningen


Gemeente Beuningen reikt speldje uit aan ZwerfAfvalPakker Donderdag 13 december werd in de gemeente Beuningen de heer C. Hermsen (Cor) in het zonnetje gezet. Het betreft hier een inwoner van Weurt die zich regelmatig vrijwillig inzet om zijn leefomgeving zwerfafvalvrij te maken.

Foto Cor Hermsen
Foto: Pieter Valk (GCI Holland)

Speldjesregen
Hij ontving van burgemeester Zijlmans het ZwerfAfvalPakkers-speldje (afgekort ZAP-speldje) en bijbehorende oorkonde op het gemeentehuis van Beuningen. Deze alternatieve "Speldjesregen" werd dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer georganiseerd, nu voor het eerst onder de vlag van het "Impulsprogramma Zwerfafval".

ZAP-speldje
De heer Hermsen (Cor) is uitgenodigd om op deze tweede donderdag van december naar het gemeentehuis te komen. De burgemeester ontving hem en bedankte hem voor zijn inzet voor de maatschappij en specifiek de eigen gemeente. Daarna overhandigde hij het ZAP-speldje. Tevens kreeg hij een oorkonde uitgereikt.
De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo is hierbij de redenatie.

Het Impulsprogramma Zwerfafval 2007-2009
Het bovenstaande initiatief is ontwikkeld in het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval 2007-2009 (zie ook
www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl). Dit programma is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het bedrijfsleven verenigd in VNO-NCW en het ministerie van VROM.