Gemeente Deventer

december tot en met 21 december 2007

week 51 - 17 december tot en met 21 december 2007

BESTEMMINGSPLANNEN DEVENTER, PARTIËLE HERZIENING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ

Burgemeester en wethouders delen mee dat van 20 december 2007 tot en met 30 januari 2008 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70), in het Westerhuis in Bathmen (Kerkplein 1) en in de Wijkbibliotheek Colmschate (Flora 259) ter inzage ligt:

* Het bij raadsbesluit van 4 december 2007 vastgestelde bestemmingsplan: `Bestemmingsplannen Deventer, partiële herziening intensieve veehouderij'.

Het bestemmingsplan geeft aan waar zich nieuwe intensieve veehouderijen mogen vestigen en in hoeverre de reeds bestaande intensieve veehouderijen mogen uitbreiden. De uitgangspunten die daarover in het Reconstructieplan Salland-Twente zijn opgenomen, zijn onverkort in dit bestemmingsplan overgenomen. De mogelijkheden voor nieuwe vestigingen zijn beperkt tot de zes zogenoemde landbouwontwikkelingsgebieden. Voor deze gebieden zullen nog locatiespecifieke beleidsvisies worden opgesteld die het beleid nader uitwerken. Bestaande intensieve veehouderijen in de verwevingsgebieden mogen alleen nog onder bepaalde voorwaarden uitbreiden, terwijl de uitbreiding in extensiveringsgebieden is uitgesloten, behoudens als dit vanuit het oogpunt van dierenwelzijn of veterinaire gezondheid nodig is.

Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen:
* De regeling over de zgn. sterlocaties is weer uit het plan verwijderd, omdat dit per specifieke locatie via een partiële herziening van het bestemmingsplan geregeld moet worden
* De verwijzing naar de beleidsvisies voor de landbouwontwikkelingsgebieden is uit het plan verwijderd, omdat deze beleidsvisies nog niet gereed zijn

* De definitie van `geurgevoelig object' is aangepast

Er is -overeenkomstig het reconstructieplan- thans een bepaling in het bestemmingsplan opgenomen over de uitbreidingsmogelijkheid van intensieve veehouderijen in extensiveringsgebieden, als dat vanuit het oogpunt van dierenwelzijn of veterinaire gezondheid nodig is. Via een ambtshalve wijziging zijn enige redactionele fouten uit het plan gehaald en is de reconstructiekaart die als bijlage bij de voorschriften is gevoegd zodanig gewijzigd dat de volgende adressen tevens als intensieve veehouderij zijn aangegeven:
* Koeweg 1 te Schalkhaar

* Hoekweg 1 te Diepenveen

* Brandkoeleweg 2 te Lettele

* Holterweg 134 te Lettele

* Oxersteeg 17 te Deventer

* Raalterweg 20 te Schalkhaar

* Rodijksweg 6 te Deventer

* Spanjaardsdijk 94 te Schalkhaar

* Starinksweg 2 te Deventer

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het voornoemde bestemmingsplan.

Zienswijzen

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kan gedurende de genoemde termijn van tervisielegging schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Voor het naar voren brengen van een mondelinge bedenking kunt u een afspraak maken met de provincie Overijssel, eenheid RWB, telefoon 038-4998899.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan iedereen die bedenkingen heeft tegen de bij vaststelling aangebrachte wijzigingen in het plan.

VOORBEREIDINGSBESLUIT `MOLBERGSWEG 2007'

Burgemeester en wethouders delen ingevolge artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening mee, dat bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, het raadsbesluit van 4 december 2007 ter inzage ligt, waarbij is besloten:
* te bepalen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het perceel Molbergsweg, ongenummerd, te Deventer, zoals met de gele kleur op de bij het besluit behorende tekening nummer 07.06442 is aangegeven

* te bepalen dat dit besluit in werking treedt met ingang van 2 januari 2008 voor een periode van één jaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 30 januari 2008 een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen bij de raad van de gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het indienen van een bezwaarschrift schorst het besluit niet. Degene die een bezwaarschrift indient, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Zwolle, sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

VRIJSTELLINGSBESLUIT EX ARTIKEL 19 LID 1 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is van plan met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (na ontvangst van de verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van Overijssel) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor:
* het oprichten van zeven woningen met een bijeenkomstruimte op de hoek achter de lintbebouwing langs de Oerdijk en de Bathmenseweg te Lettele.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van deze vrijstelling met de daarbij behorende stukken ligt van 20 december 2007 tot en met 30 januari 2008 ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de openbare bibliotheek, Brink 70. Tijdens deze periode kunnen schriftelijke zienswijzen over het ontwerp naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. U kunt uw zienswijzen ook mondeling kenbaar maken bij J. Kuyper van het team Ontwerp en Beheer, telefoon 0570 - 693761.

Publicatiedatum: 14-12-2007

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 14 december 2007