Time : 16:15:00
Date : 14 December 2007
Sender Name: promotie binnenvaart vlaanderen

Nieuwe binnenvaarthaven in Rijkevorsel
Betonfabrikant Ebema mikt op 100.000 ton overslag

Op vrijdag 14 december werd in Rijkevorsel een gloednieuwe binnenvaarthaven voorgesteld. Het pas opgerichte Havenbedrijf Rijkevorsel, een dochteronderneming van betonfabrikant Ebema, wil dankzij laad- en losactiviteiten voor derden meer dan 100.000 ton per jaar overslaan.

Minister van Staat Willy Claes, voorzitter van nv De Scheepvaart, opende op de site aan het Kanaal Dessel-Schoten een laad- en loskade met een oppervlakte van 4.100 m2. De nieuwe kaaimuur werd onder toezicht van de waterwegbeheerder gerealiseerd als PPS-project volgens de 80-20-regel. De installatie beschikt over een opslagcapaciteit van 7000 ton voor zand en grind. Daarnaast beschikt het Havenbedrijf over kranen en heftrucks waarmee het in de eerste plaats op palletvervoer per schip mikt.

De kaaimuur werd gebouwd door aannemer Herbosch-Kiere en kostte in totaal 544.197 euro. Ebema Beton Rijkevorsel is een toonaangevende producent van hoogwaardige bestratingsmaterialen in beton. Het bedrijf investeerde de voorbije jaren meer dan 10 miljoen euro en heeft plannen om zich nog verder toe te leggen op
prefabbetonelementen voor wegen-, tunnel- en spoorwegbouw.