Ingezonden persbericht


T-Systems als eerste wereldwijd gecertificeerd als SAP Application Management Services-leverancier

Vianen, 14 december 2007 - T-Systems, de zakelijke divisie van Deutsche Telekom, is als eerste bedrijf wereldwijd gecertificeerd als SAP Application Management Services-leverancier (AMS). Dat gebeurde op basis van een beoordeling door SAP van businessunits van T-Systems in Duitsland, India en Mexico. De wereldwijde certificering is het objectieve bewijs voor klanten dat zij bij T-Systems gegarandeerd zijn van een consistent hoge kwaliteit. Dit geldt met name voor bedrijven in de automotive sector, de productie- en de telecommunicatie-industrie, waar SAP veelvuldig gebruik wordt.

De Application Management Services van T-Systems omvatten ondersteuning, foutcorrectie, onderhoud en ontwikkeling van SAP-applicaties. Daarnaast zet T-Systems eigen methoden in om maatwerk te leveren aan zijn klanten.

De AMS-certificering is de laatste in een reeks van certificeringen die SAP het afgelopen jaar toekende aan T-Systems. Het bedrijf ontving onder meer de in november vernieuwde certificering voor Global SAP Partner Hosting en de Pinnacle Award in de categorie 'outsourcing - hosting'. Vier nieuwe certificeringen onderstrepen de speciale expertise van T-Systems op het vlak van Service-Oriented Architectures. Het gaat daarbij om certificeringen voor SAP NetWeaver Portal, SAP Interactive Forms by Adobe, SAP NetWeaver Master Data Management en SAP NetWeaver Process Integration. De zakelijke-klantentak van Deutsche Telekom kreeg ook nog twee nieuwe certificeringen: als Special Expertise Partner van SAP Duitsland voor de gebieden SAP NetWeaver Business Intelligence, en SAP Supplier Relationship Management.

T-Systems is daarnaast nog Special Expertise Partner voor SAP Customer Relationship Management en voor SAP for Automotive. Bij T-Systems zijn meer dan 3.000 SAP-specialisten in dienst, die SAP-systemen van klanten monitoren. Ook leveren zij diensten aan meer dan een miljoen SAP-gebruikers in meer dan 20 landen.

###

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurspartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in alle marktsegmenten wereldwijd profiteren van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en informatie- en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2006 was het bedrijf in meer dan 20 landen actief, telde het 56.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,6 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Marketing & Communications
Mariëlle van der Werf
Telefoon: 0347 327 387
E-mail: marielle.van.der.werf@t-systems.nl