BNN

Hilversum, 30 november 2007

Welke volkszanger verdient de gouden hark in het huis van de heer? Sander de heer geeft c- of d-artiesten ook een kans

Sander de Heer is het zat. Nederland telt een heleboel volkszangers maar elke keer weer ziet hij dezelfde namen met een award naar huis gaan. Sander heeft daarom een lijst samengesteld met de nieuwe Jantjes, Fransjes en Marianne's van de toekomst. Speciaal voor hun heeft hij in zijn BNN-programma Het Huis Van De Heer op 3FM een nieuwe prijs in het leven geroepen: De Gouden Hark. Op huisvandeheer.bnn.nl zijn de genomineerden te vinden en kunnen de luisteraars tot en met vrijdag 14 december stemmen op hun favoriet.

Volgens Sander krijgen de helden van de lage landen met deze prijs eindelijk de erkenning die ze verdienen: "Als ik naar TV oranje kijk of naar Sterren.nl, dan zie ik telkens weer nieuwe Wesleys en Kevins onder een steen vandaan komen. Hun populariteit wordt bij deze getest en bovendien, Nick en Simon, Dries Roelvink, Frans Bauer en Marianne Weber kennen we nu wel." Op de lijst zijn geen mannen of vrouwen te vinden die Ahoy 15 keer vol krijgen, maar gaat het meer om types die de afdruk van hun barkruk in hun kont hebben staan. Zo zijn onder andere Charlene, Henk Damen, Wesley en het duo Lucas & Geo genomineerd.

Zaterdag 15 december is het Gouden Harken-gala, in Het Huis van de Heer en zal De Gouden Hark overhandigd worden aan de volkszanger waarop het meest gestemd is.

Het Huis van de Heer, dé weekendochtendshow, is elke zaterdag- en zondagochtend tussen 07.00 uur en 10.00 uur te horen bij BNN op 3FM.