Gemeente Eemnes

Persberichten

Start sloop van Zuidwend en Wegwijzer schoolgebouwen

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling, die ook het woonzorgcomplex heeft ontwikkeld. Naar verwachting zullen de beide oude schoolgebouwen nog voor de Kerst geheel gesloopt zijn.

De gemeente Eemnes heeft besloten op zaterdag 15 december een wijkschouw te houden om alle direct omwonenden in de gelegenheid te stellen hun mening, wensen en ideeën te uiten over de inrichting van de directe omgeving van het toekomstige woonzorgcomplex. Bestuurders en ambtenaren van de gemeente Eemnes zullen samen BTL Adviesbureau en vertegenwoordigers van de Alliantie Ontwikkeling een rondgang maken om informatie te verzamelen over de (groen)inrichting in de nieuwe situatie. Hierbij wordt vooral gekeken naar welke bomen kunnen blijven staan en waar nieuw groen terug kan komen. Voor de bomen die op een van de twee bouwplekken staan, wordt binnenkort een kapvergunningaanvraag gepubliceerd.

De eerder geplande bijeenkomst met de ingestelde klankbordgroep op 12 december a.s. komt te vervallen. Alle omwonenden hebben inmiddels per brief een uitnodiging voor de wijkschouw ontvangen.

(Gepubliceerd 04-12-2007)