Gemeente Deventer

Dickens Festijn & Deventer Kerststad 2007

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen op zaterdag 15 en zondag 16 december ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Het Dickens Festijn vindt voor de 17e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de toegang in de Walstraat. Hoofdsponsor van het Dickens Festijn is de NV Bergkwartier.

Op stadsplein de Brink is op zaterdag 15 december de wekelijkse warenmarkt en op zondag 16 december vindt er een grote kerstmarkt plaats op de Brink. Daarnaast vindt van donderdag 13 t/m zaterdag 15 december de jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer plaats.

Dickenskoor geeft kerstliederen ten gehore

Op 16 december is het Kerstkoopzondag in de binnenstad. Bovendien vinden er op zondag 16 december onder de titel `Deventer Kerststad' tal van gratis toegankelijke concerten plaats in de kerken in de binnenstad met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

Het volledige programma vindt u bij VVV Deventer >>

Publicatiedatum: 7-12-2007
Een van de Dickensfiguren
Bergkwartier in Dickensstijl

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 7 december 2007