Ingezonden persbericht


persbericht

10 december 2007, Rotterdam

Kerstmannenloop en échte sneeuw maken Winter in Rotterdam compleet

Winter in Rotterdam is in volle gang. Op het Stadhuisplein on Ice wordt naar hartelust geschaatst en de warme choco vloeit rijkelijk. Aankomend weekend verwelkomt Rotterdam de kerstman en openen de kerstchalets hun deurtjes op de kerstmarkten. Bovendien heeft Rotterdam garantie op échte sneeuw.

Spectaculaire intocht Kerstman- 15 december
Op 15 december komt de Kerstman per vliegtuig aan in Nederland. Rond 13.00 uur landt hij op Rotterdam Airport, waar Joris Lutz en heel veel popelende kinderen hem op staan te wachten met muziek, warme chocolademelk en glühwein. Kinderen kunnen de Kerstman uitgebreid de hand schudden en met hem op de foto. Alle kinderen die de speciale kleurplaat (www.rotterdam-airport.nl) inleveren, ontvangen een winters verrassingspakket. Iedereen is van harte uitgenodigd de feestelijke binnenkomst mee te maken!

Betoverende kerstparade - 15 december
Diezelfde dag vertrekt de Kerstman om 15.00 uur van Rotterdam Airport richting binnenstad. Met wel twintig arrensleeën, de échte Coca Cola kersttruck en een parade van dansende en betoverende kerstfiguren komt hij rond 16.00 uur bij het Rotterdamse Museumpark aan. Hij slingert zich een weg door de binnenstad (Eendrachtsweg, Westblaak, Karel Doormanstraat, Aert van Nesstraat) om te eindigen bij het Stadhuis, waar Burgemeester Opstelten en Joris Lutz hem ontvangen. Wie de Kerstman zelf een hand wil geven, is tussen 17.30 en 19.00 uur van harte welkom op het Stadhuisplein on Ice.

Kunstenaarsduo VollaersZwart laat het sneeuwen - 15 - 29 december De Rotterdamse kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart verzoeken de weergoden en zetten het klimaat naar hun hand. Vlak voor het oude postkantoor zetten zij in grote letters het woord SNOW neer. Op 15, 16, 21, 22, 23 en 29 december spuit er stipt om 16.00 uur, échte sneeuw uit en blijft het twintig minuten sneeuwen.

Jochem van Gelder pimpt rolstoelen - 15 september
Zaterdag 15 december presenteren vier goede doelen zich in de Rotterdamse binnenstad. Presentator Jochem van Gelder, ambassadeur van De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind , verzorgt een Pimp My Rolstoel actie voor kinderen die in een rolstoel zitten (Binnenwegplein, 14.30 uur). Het Wereld Natuur Fonds schminkt kinderen in vissen- en zeedierenpatronen in het kader van de Verantwoorde Vis-actie. Alzheimer Nederland presenteert een levensgrote puzzel met afbeeldingen van Rotterdam. Iedereen die een puzzelstuk koopt maakt kans op een fotoboek over de geschiedenis van Rotterdam. Bij CARE Nederland, tenslotte, kunnen bezoekers hun eigen Nepalese wenskaart laten maken.

Q-Santa run - 21 december
In Sydney, Milaan, Lonen en Las Vegas is het al traditie en vanaf dit jaar voegt Rotterdam zich bij hen met een echte Q-Santa Run! Q-Music organiseert een ludieke kerstmannenloop, waarbij honderden lopers in kerstmannenpak vijf kilometer afleggen. Ze starten om 17.00 uur aan de voet van de Erasmusbrug. Meedoen is gratis, kerstmannenpakken worden verzorgd door Q-Music. Voor mee rinformatie en inschrijven: www.q-music.nl. Diezelfde dag steekt worden de lichtjes in de Noorse kerstboom op de Coolsingel om 18.30 uur door burgemeester Opstelten aangestoken.

Shoppen op de kerstmarkt - 15 december - 6 januari Het winkelend publiek in Rotterdam kan voor gepofte kastanjes of een glaasje glühwein terecht bij de kerstmarkten in de binnenstad. Zowel op het Binnenwegplein als het Schouwburgplein staan knus aangeklede kerstchalets, waar winterse waren te koop zijn. Bovendien brengen glasblazers, wandelende kerstbomen en optredens van onder meer Girls Just Wanna Have Fun (met Monique en Suzanne Klemann, Manuela Kemp, Mieke Stemerdink en onze Rotterdamse Frederique Spigt) het publiek in de week voor kerstmis nóg meer in feeststemming.

Rotterdam Climate Initiative
Met de introductie van duurzame LED-buitenverlichting bij diverse activiteiten van Winter in Rotterdam, neemt Rotterdam de eerste stap op weg naar de ontwikkeling van duurzame evenementen in de stad. De Noorse kerstboom voor het Stadhuis, de ijsbaan op het Stadhuisplein en het winkelgebied in het centrum worden verlicht met LED-kerstsfeerverlichting. Ook wordt de binnenstad door de Roteb en het Chief Marketing Office Rotterdam aangekleed met 200 duurzame kerstbomen die verlicht worden met LED-verlichting. Het Rotterdam Climate Initiative is een ambitieus programma waarin de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam NV, DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs samenwerken aan een beter Rotterdams klimaat in alle opzichten.

Kijk voor meer informatie over en activiteiten die behoren tot Winter in Rotterdam op www.winterinrotterdam.nl.

Enkele highlights:
Stadhuisplein on Ice Stadhuisplein 2 december - 27 januari Intocht kerstman en kerstparade Rotterdam centrum, diverse locaties 15 december Kerstmarkt Stadhuisplein, Binnenwegplein, einde Koopgoot 15 december - 6 januari Muziekprogramma Rotterdam centrum, diverse locaties 15 - 23 december Santa Run Start voet Erasmusbrug 21 december Ontsteking van de kerstboom Coolsingel, voor het stadhuis 21 december Nieuwjaarsnacht Holland-Amerikakade, voet Erasmusbrug 31 december

Kijk voor alle informatie, activiteiten, locaties en de complete agenda op: www.winterinrotterdam.nl
---