Ingezonden persbericht


Erik de Zwart voor één keer terug bij zijn oude liefde: Radio Veronica

Aanstaande zaterdag neemt Erik de Zwart, voor het eerst sinds vijf jaar afwezigheid op de radio, weer achter de microfoon plaats om bij Radio Veronica de laatste drie uur van de Top 1000 Allertijden, editie 2007 te presenteren.

Media-ondernemer Erik de Zwart pakt zaterdag 15 december zijn beroep van dj weer op bij zijn oude radioliefde Radio Veronica. De Zwart presenteert tussen 16.00 en 19.00 uur de finale van Veronica's Top 1000 Allertijden bij het station met de beste 80's & 90's hits.

Erik de Zwart presenteert de finale van Veronica's Top 1000 Allertijden om aandacht te vragen voor de organisatie Mayday! Mayday!, de website voor 'De Nieuwe Kanker Patient'. Mayday-mayday.nl steunt kankerpatiënten in moeilijke periodes gedurende het ziekteproces. Erik de Zwart
In de jaren '80 werd Erik de Zwart bekend als DJ bij Radio Veronica met programma's als 'Bart en de Zwart', 'de Stemband' en 'De Top 40'. Daarnaast was hij ook te zien op tv in programma's als 'Nederland Muziekland' en 'Countdown'. Hij groeide hiermee uit tot een echte Veronica-icoon van de 80's. In 1992 zette hij zijn radiocarrière voort bij het mede door hem opgerichte Radio 538. Onder zijn leiding groeide dit station uit tot de marktleider in Nederland. In 2003 ging hij werken voor Talpa Radio International van John de Mol en was hij verantwoordelijk voor de radiozenders Noordzee FM en Radio 10 Gold in Nederland, Radio 100FM in Denemarken en 4FM België. Sinds 2006 is De Zwart zelfstandig media ondernemer en actief als aandeelhouder / vennoot in verschillende bedrijven, waaronder Mobilaria, Mobiel.tv, Stichting Nederlandse Top 40 en Stichting Nationaal Popmuseum.

Erik de Zwart: "Het is leuk om weer eens terug te zijn op én bij Radio Veronica en dat ik daarmee nog een goed doel mag dienen ook!"

Uunco Cerfontaine, Program Director Radio Veronica: "Ik vind het fantastisch dat Erik de Zwart weer een keer te horen zal zijn bij Radio Veronica. En dan ook nog met de finale van onze Top 1000 Allertijden. Een legendarische lijst met een legendarische dj!"

Veronica's Top 1000 Allertijden
'Veronica's Top 1000 Allertijden - editie 2007' van 9 tot en met 15 december bij Radio Veronica. De volledige lijst is sinds zondag 9 december als pdf te downloaden op radioveronica.nl.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Patrick Kicken, Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, Colin Banks, DJ Silverius, Silvan Stoet en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.



Ingezonden persbericht