Ingezonden persbericht


VREEMD IN HET HOGE NOORDEN: FREEMD FRIESCH FESTIJN!

15 DECEMBER 2007 in het 058 PODIUM

Zaterdag 15 December gaat het VREEMD worden in het 058 Podium in Leeuwarden. VREEMD (www.gajealvreemd.nl) vindt elke donderdagavond plaats in de Amsterdamse Sugar Factory. Binnen Amsterdam heeft VREEMD meerdere uitstapjes gemaakt naar andere (nacht)clubs en samen met andere organisaties, maar VREEMD in Friesland is een primeur. Het wordt beslist niet de laatste keer dat VREEMD en Soulrock buiten Amsterdam gaan opereren, dit zou wel eens het eerste evenement kunnen zijn van een soort nationale Vreemde tour.

VREEMD is een goedlopende avond die zich onderscheid van andere dansavonden. Met kwalitatieve en moderne elektronische muziek (minimal, techno, acid, disco, electro en house) als basis gecombineerd met vreemde performances en videokunst heeft VREEMD een vernieuwend concept te pakken. Soulrock is het bedrijf dat VREEMD en vele andere feesten organiseert, tevens een boekingsbureau is en sinds kort haar eigen label (Studio Soulrock) heeft. Op een Vreemd avond treden vaak één of twee residents op gecombineerd met gast dj's (waarvan ook vaak internationaal).

Wat gaat er gebeuren in Friesland? Als eerste hebben we Mies Elektries uit Leeuwarden. Dit is een drukke jongen. Hij is actief als vormgever, video-audioknutselaar, dj, organisator evenementen, docent en nog veel meer. Hij zal de avond beginnen, maar kom niet de laat want hij zal nog wel eens de verrassing van de avond kunnen worden. Olene Kadar komt ook uit Friesland en is beïnvloedt door artiesten als Canbanne en Audio Werner. Hij produceert een breed scala aan techno muziek dat een balans vindt tussen geniaal en gekkigheid! In augustus heeft hij een EP uitgebracht op het CUPARI label en die komt binnenkort ook uit op Mo's Ferry in Duitsland. Hij is de enige LIVE act van de avond en zal gaan zorgen voor diepe minimal geluiden.

Richard Parker is een dj die al lang meegaat en een grote naam heeft in Amsterdam. Richard is begonnen in de legendarische Amsterdamse club Roxy waar hij een vaste, wekelijkse zaterdagnacht (Real Audio) had. Hij is nu als 2FarGone ook bezig met feesten organiseren in Studio 80 onder de naam Deep Electronic Acid. En dat zegt ook wel wat over zijn platenkeuze. Als je zaterdag in het 058 Podium in Leeuwarden dikke, vette pompende house hoort is de kans groot dat Richard Parker achter de draaitafels staat. Pure Deep-House, Tech-House, Acid en Funky Techno!

Boris Werner is niet alleen resident bij vreemd, maar ook een artiest van soulrock, hij doet niet onder aan de bij titel; "de man met die weet hoe te funken en te grooven". Deze veelgevraagde dj heeft erg veel talent. Hij is altijd erg enthousiast en draait opzwepende house en techno. Deze man zal ook zorgen dat de tent rockt. Ook is hij bezig met het produceren van muziek samen met collega Lauhaus en anderen en natuurlijk alleen, in de lente van 2007 is zijn eerste release uitgekomen op Remote Area, het label van de niet onbekende 2000 and One, en volgend jaar weer een EP met Lauhaus op Remote Area.

Tenslotte zullen Vj Zanne en Michelle Sars ervoor zorgen dat het een echte Vreemd avond wordt. Beide komen ze ook uit de Soulrock/ Vreemd stal en hebben al heel wat avonden in de Sugar Factory gerockt. Zanne weet het publiek altijd te verrassen met toffe beelden. Michelle Sars doet een performance onder de naam The Smell of Sars en doet dat elke keer op geheel originele wijze. Het is dan ook voor iedereen nog een verrassing wat ze voor het Friese publiek heeft bedacht!

Kortom, de eerste Friese Vreemd avond gaat helemaal top worden of moeten we zeggen: "SUVER NUVER BE-BOPPE!!"

www.gajealvreemd.nl

www.soulrock.net

www.myspace.com/mieselekries

www.myspace.com/henkvanzwol

www.myspace.com/boriswerner

www.myspace.com/gajealvreemd

www.058podium.nu

http://058podium-hyves.nl

http://gajealvreemd.hyves.nl

Korte Info:

15 DECEMBER 2007: VREEMD in het 058 PODIUM

DJ's: BORIS WERNER (dj, remote area, soulrock)

RICHARD PARKER (dj, playground, soulrock)

OLENE KADAR (live set, mo´s ferry)

MIES ELEKTRIES (dj, 058podium)

VJ: ZANNE (soulrock)

Performance: MICHELLE SARS a.k.a. THE SMELL OF SARS

Entrée 8,- // van 23:00 tot 06:00 uur // info@gajealvreemd.nl

Locatie 058Podium // Ruiterskwartier 41 A, Leeuwarden, Groningen //

www.gajealvreemd.nl // www.myspace.com/gajealvreemd // gajealvreemd.hyves.nl //

www.soulrock.net // www.058podium.nu // 058podium-hyves.nl //



Ingezonden persbericht