Ingezonden persbericht


Persbericht
23 oktober 2007

Bijzonder boek Russische sprookjes, volksverhalen en legenden

Van 15 december 2007 tot en met 6 april 2008 is in het Groninger Museum de tentoonstelling Russische Sprookjes, Volksverhalen en Legenden te zien. Hoogtepunten in deze tentoonstelling zijn de vele schilderijen van de onder anderen negentiende-eeuwse kunstschilders Victor Vasnetsov en Nikolas Roerich en de illustraties van Ivan Bilibin en Elena Polenova. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verschijnt begin december een bijzonder boek, dat wordt uitgegeven in samenwerking met NAi Uitgevers. In deze publicatie zal, met ruim tachtig werken van Nikolaj Roerich, Viktor Vasnetsov, Ivan Bilibin, Vasili Kandinsky, Elena Polenova en Michail Vroebel de impact worden getoond die Russische sprookjes en legenden hebben gehad op de schilderkunst in de negentiende eeuw. Tegelijkertijd zal duidelijk worden gemaakt hoe deze verhalen (en de beeldende kracht ervan) werden gebruikt voor de verschillende idealen van ontwikkelingen in de Russische maatschappij. Van de afgebeelde sprookjes worden korte samenvattingen opgenomen, waarmee een overzicht wordt gegeven van de belangrijkste Russische sprookjes.

Meer informatie:
Russische sprookjes, volksverhalen en legenden David Jackson, Sijbolt Noorda, Ellen Rutten, Marija Valjaeva, Patty Wageman Vormgeving: Rudo Menge Geïllustreerd (kleur), Paperback, ing., 240 pagina's, Formaat: 23 x 30 cm Nederlandse editie, ISBN 978-90-5662-607-5, 29,50
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-608-2, 35,00
Verkrijgbaar vanaf december 2007


Bestellen:

Russische sprookjes, volksverhalen en legenden + 2 CD's / druk 1
Russische sprookjes, volksverhalen en legenden + 2 CD's / druk 1
D. Jackson


De tentoonstelling kan worden gerealiseerd door een financiële bijdrage van de Stichting Fondsbeheer Culturele Relatie-evenementen Gasunie en Gasterra.

Mediapartner is AVRO Kunst


Organisatie tentoonstelling:
Groninger Museum, Groningen
Tretyakov Museum, Moskou
Russisch Museum, St. Petersburg

Noot aan de redactie