Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT

Utrecht, 10 december 2007

Hiphopbattle in Almere over discriminatie en intolerantie

Landelijke All Different All Equal-campagne laat jongeren hun zegje doen!

Op 15 december wordt het Almere Events Centre omgetoverd tot een vette battleground. Ter afsluiting van de landelijke All Dfferent, All Equal-campagne organiseert de Nationale Jeugdraad een hiphopbattle in samenwerking met de Transparante verbinding, Stichting 3D Flevoland en ADB Flevoland. Tijdens de battle krijgen jongeren de kans om een positief geluid te laten horen voor diversiteit en gelijkheid. Ze gaan hiervoor de strijd met elkaar aan in rapteksten over discriminatie en intolerantie.

De hiphopbattle vraagt het uiterste van de deelnemers. Niet alleen moeten zij een performance neerzetten, hun teksten moeten ook ergens over gáán. Degene die zich het beste uitspreekt tegen discriminatie en intolerantie, wint de battle. De battle jury bestaat onder andere uit Bobby Sukhraj en Daniel van Leeuwen (beiden van Juize FM). Naast de battles, kunnen de jongeren genieten van de hiphopkwaliteiten van de jongens van Paladijn samen met Ondersteboven , een hiphop meets jazz optreden van DTR en Wallingh, alternatieve bands en urban dj s. De avond wordt spectaculair afgesloten door Kubus & Bang Bang. De MTV 6packers Sol en Esteban presenteren een deel van de avond.

All Different, All Equal Hiphopbattle
15 december 2007

19.30 uur tot 01.30 uur
Almere Events Centre, Festivalplein 3, Almere
Toegang gratis

All Different, All Equal staat voor diversiteit en gelijkheid. De campagne laat jongeren zien wat de gevolgen van vooroordelen en discriminatie zijn en daagt ze uit deze te bestrijden. Een jaar lang toert de campagne door het hele land met onder andere hiphopbattles, politieke debatten en festivalactiviteiten die voor en door jongeren worden georganiseerd. Daarnaast worden er op scholen workshops aangeboden over het thema. Jongeren die zelf graag iets willen ondernemen tegen discriminatie kunnen ook hun eigen activiteit opzetten; hiervoor stelt de campagne geld beschikbaar. Via de website www.positiefgeluid.nl kunnen zij zich aanmelden.

De Nationale Jeugdraad is een overkoepelende jongerenorganisatie die jongeren laat meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zélf belangrijk vinden.

Kijk op www.positiefgeluid.nl of www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,