Ingezonden persbericht


FIDESCO ORGANISEERT EEN INFORMATIEDAG OP
15 DECEMBER 2007 VOOR VRIJWILLIGERS DIE GEINTERESSEERD ZIJN IN EEN UITZENDING NAAR EEN ONTWIKKELINGSLAND

Op zaterdag 15 december a.s. organiseert Fidesco Nederland een informatiedag voor allen die geïnteresseerd zijn om eventueel te worden uitgezonden door Fidesco naar een ontwikkelingsland. Deze informatiedag zal plaatsvinden in het parochiehuis van de St. Urbanus kerk in Duivendrecht (vlak naast station Duivendrecht) en begint om 10.30 uur. Tijdens deze informatiedag zal Fidesco uitgebreide informatie over de organisatie aan de geïnteresseerden verschaffen en ook de diverse mogelijkheden voor een eventuele uitzending bespreken.

Fidesco is een internationale Katholieke NGO voor ontwikkelingssamenwerking, in 1980 opgericht in Frankrijk. Het doel van Fidesco is het uitzenden en begeleiden van vrijwilligers om in landen van de derde wereld bij te dragen aan de volledige ontwikkeling van de bevolking. Dit doen zij door hun aanwezigheid en door de inzet van hun kennis en talenten.

Fidesco zendt vrijwilligers uit op verzoek van bisschoppen uit ontwikkelingslanden naar projecten die deel uitmaken van het lokale missie- en ontwikkelingswerk van de Katholieke Kerk. Op dit moment zijn er een 150tal Fidesco-vrijwilligers werkzaam in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De vrijwilligers zijn actief in de landbouw, gezondheidszorg, voorlichting, onderwijs, management en opleiding. Een netwerk van deskundigen draagt zorg voor de technische kwaliteit en continuïteit van de projecten.