Technische Universiteit Delft

Scholiere maakt ritje in Nuna4

De zestienjarige scholiere Debbie Steer uit Maarheeze maakte op zaterdag 15 december 2007 een ritje in Nuna4. Ze won het ritje bij de Nuna4 SMS-actie van de TU Delft.

Als zestienjarige heeft Debbie weinig rijervaring, maar na de instructies van het Nuon Sollar Team en de eerste voorzichtige meters, rijdt ze vlot weg. Weinig Nederlanders kunnen zeggen dat ze hun eerste rijles kregen in een zonnewagen. "Supercool' zegt Debbie als ze stralend uitstapt.

Debbie was erg verrast door het telefoontje uit Delft dat ze had gewonnen, want ze had zich niet zelf voor de actie opgegeven. Maar ze volgt dit soort projecten gewoonlijk wel, want "Ik vind het heel gaaf dat zo'n wagen op zonne-energie kan rijden."

Scholieren die zich opgaven voor de SMS-actie van de TU Delft kregen tijdens de World Solar Challenge dagelijks per SMS een update van de resultaten van de Delftse zonnewagen in de wedstrijd en ze maakten kans op het ritje in Nuna4

Noot voor de pers:

Voor meer informatie en foto's, kunt u contact opnemen met Karen Collet, persvoorlichter TU Delft, tel 015 278 5408 of 06 140 150 01, e-mail: k.collet@tudelft.nl.

Gelieve bij gebruik van de foto's de credits 'Hans Kruithof, Lens! Fotografie' te vermelden..