"Deventer krakers organiseren Alternatieve Dickens-dag"


DEVENTER, 20071212 -- Krakers uit een zestal kraakpanden in Deventer organiseren op zaterdag 15 december, tijdens het druk bezochte Deventer Dickensfestijn, een alternatieve Dickensdag.

'T Keerpunt verwelkomt u in haar "ambachtelijke" atelierwerkplaatsen. De Boze Goudvis verkoopt antiek en curiosa. In Vort Dracula kan men terecht in achtiende eeuwse sferen om even bij te komen van de drukte op straat tijdens het Dickensfestijn. In Villa Kakelbont is een kraakspreekuur waar een ieder met vragen over kraken terecht kan. Op de Q8 zijn pony's en gekostumeerde kinderen. Tot slot is de weggeefwinkel geopend voor een ieder die kennis wil maken met dit fenomeen.

Tussen 11.00uur en 17.00uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen bij de gekostumeerde krakers van Villa Kakelbont, Zutphenseweg 8; Q8, Hartenaasje 1; 't Keerpunt, Pothoofd 113-115; De Boze Goudvis, Pothoofd 117; Vort Dracula, Grote Overstraat 42 en in de Weggeefwinkel aan de Smedenstraat(naast Bristol).

De discussie over een kraakverbod is weer volop gaande. Een brede groep krakers nodigt een ieder uit om zélf eens kennis te maken met kraken, krakers en de vele initiatieven. Geen kraakverbod, maar een leegstandsverbod! Op zaterdag 15 december vindt er daarom een landelijke actiedag plaats in onder andere de volgende steden: Den Bosch, Etten-Leur, Haarlem, Breda, Zaandam, Dordrecht, Utrecht en Rotterdam.





Ingezonden persbericht