KNSB

KNSB bestuursleden van de Burgt en Aaftink dragen fakkel over

publicatie: 15-10-2007

Hoogland (KNSB) - Op het aanstaande KNSB Bondscongres, op zaterdag 15 december op De Vechtsebanen in Utrecht, zullen de bestuursleden Peter van de Burgt en Christine Aaftink terugtreden. Van de Burgt, penningmeester sinds 2001, zal zich volledig toeleggen op zijn partnership bij Berk Accountancy en Belastingadviseurs. Aaftink, in 2004 toegetreden, geeft aan dat de bestuurlijke werkzaamheden lastig te combineren zijn met het exploiteren van het fitnesscentrum DeMix in Almere en Nieuwegein.

Peter van de Burgt is met name trots op het feit dat hij de KNSB naar een financieel stabiele positie heeft kunnen begeleiden. "Op dit moment is de KNSB financieel gezien een van de gezondste sportbonden van Nederland. In de tijd dat ik aantrad moest er stevig bezuinigd worden. Als je kijkt naar de huidige situatie, zien we dat we nu een solide basis hebben, een stevig eigen vermogen, en nieuwe structuren en afspraken die dit blijven borgen. In plaats van steeds te moeten focussen op kosten, staan nu de ambities en doelstellingen centraal, zowel voor topsport als breedtesport", meent Peter van de Burgt. Hij hoopt dat de KNSB zich deze olympische periode volledig op haar ambities kan blijven richten. "De bond zit in de lift, op professioneel en sportief vlak. Dit is een lijn die absoluut doorgezet moet worden."

Christine Aaftink heeft met haar positie als ex-topsporter langebaan een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de positie van topsporters in de beleidsplannen van de KNSB. "Ik vond het ontzettend belangrijk een brug te kunnen slaan tussen de sporter, het bestuur en de supporters. Dat was niet altijd gemakkelijk. De belangen van de verschillende partijen leiden wel eens tot een figuurlijke spagaat. Topsport is de laatste jaren behoorlijk veranderd - het is echt een stuk commerciëler en sneller geworden - en het helpt enorm als je vanuit je eigen ervaring werkt. Voor de sporters is het zeer belangrijk en motiverend dat ze `begrepen' worden", weet Aaftink. "We kwamen van ver, omringd door veel negativisme. Nu is de bond steeds pro-actiever en slagvaardiger aan het worden. Zo'n ontwikkeling is fantastisch. En natuurlijk hoop ik dat mijn opvolger wederom een ex-topsporter zal zijn, en wellicht zelfs weer een vrouw!"

Carel Paauwe, voorzitter van het Algemeen Bestuur: "Wij zijn Peter en Christine dankbaar voor hun vrijwillige, maar zeker niet vrijblijvende inzet de afgelopen jaren. Het zijn intensieve jaren geweest, waarbij de nodige energie en flexibiliteit van hen zijn geëist. Daarnaast is het huidige bestuur blij dat ze hebben willen bijdragen aan de doorstart van het nieuwe bestuur in oktober 2006. Wij gaan nu op zoek naar opvolgers met relevante kwaliteiten en met de schaatssport in hun hart, om de koers van de ambitieuze KNSB te bestendigen."

Tijdens het aanstaande KNSB Bondscongres op 15 december zullen Peter van de Burgt en Christine Aaftink officieel terugtreden. Over de opvolging zal de door de KNSB vastgestelde procedure in gang worden gezet.