Gemeente Maasgouw


Marathon op A73-Zuid

Altijd al willen hardlopen op de snelweg? Nu is je kans! Hardlopers kunnen op zondag 16 december op het gloednieuwe asfalt van de 42 km lange A73-Zuid de marathon af te leggen. Met deze marathon, maar ook met de publieksdag op zaterdag 15 december en de officiële opening op donderdag 20 december wordt de nieuwe snelweg tussen Roermond en Venlo ingewijd.

Hardlopen op de snelweg. Voor de meesten zal dit een utopie blijven, behalve voor deelnemers aan een wereldkampioenschap of de Olympische Spelen. Toch is er dit jaar een heuse marathon op een weg die vanaf januari 2008 louter toegankelijk is voor auto's, vrachtwagens en motoren. Plaats van handeling is het nieuwe asfalt van de A73-Zuid, tussen Roermond en Venlo. Op zondag 16 december wordt hier eenmalig de marathon gehouden over de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter. De officiële opening van de nieuwe snelweg vindt daarna, op donderdag 20 december, plaats. Voor wie liever wandelt of fiets of bijvoorbeeld skeelert, wordt op zaterdag 15 december een publieksdag georganiseerd.
De unieke wedstrijd wordt georganiseerd door Via Limburg, een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en de provincie Limburg. De langeafstandlopers kunnen een hele of halve marathon lopen, terwijl de wat minder getrainden in ploegen van vier atleten kunnen aantreden.

Meer informatie en inschrijven: www.vialimburg.nl/marathon


* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00