ABN AMRO

Amsterdam, 20 november 2007

ABN AMRO hoofdsponsor van de internationale Kindervredesprijs

ABN AMRO is de komende drie jaar hoofdsponsor van de internationale Kindervredesprijs. De bank en KidsRights, de organisatie die de Kindervredesprijs uitreikt, hebben daartoe een overeenkomst ondertekend.

De Kindervredesprijs is in 2005 in samenwerking met Nobel Vredesprijswinnaars ingesteld en wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bewonderenswaardige wijze heeft ingezet voor kinderrechten. Vorig jaar was ABN AMRO voor het eerst sponsor van de prijs.

Wietze Reehoorn, directielid ABN AMRO Nederland: 'Net als KidsRights vindt ABN AMRO dat elk kind het recht heeft zijn eigen talenten te ontwikkelen. Door de Kindervredesprijs met geld, middelen en vrijwilligers te ondersteunen wil ABN AMRO meer mogelijk maken voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn'.

Marc Dullaert, initiatiefnemer van KidsRights en de Kindervredeprijs: 'KidsRights wil kinderen, die anders onzichtbaar blijven en niet gehoord worden, een podium geven. Met de Kindervredesprijs willen we de aandacht vestigen op de grote problemen, zoals AIDS, geweld, misbruik en gebrek aan onderwijs, die kinderen nog dagelijks meemaken. Wij zijn er trots op dat ABN AMRO ons ondersteunt deze kinderen te helpen'.

De Kindervredesprijs wordt dit jaar op 16 december uitgereikt in de Ridderzaal in Den Haag. Op 25 december wordt het winnende kind feestelijk gehuldigd tijdens een speciale televisie-uitzending bij de TROS op Nederland 1: het 'KerstSterrenCircus' met vele bekende Nederlanders. Tijdens deze uitzending zullen vrijwilligers van ABN AMRO in het call center van de bank in Almee donateurs te woord te staan.

Ook de winnaar van vorig jaar, Om Prakash Gurjar uit Rajasthan in India, is bij de prijsuitreiking aanwezig. Om Prakash was zelf kindslaaf en zet zich sinds zijn bevrijding in voor onderwijs en tegen kinderarbeid in zijn land.