Gemeente Alkmaar


TOERNOOI OVERDIE PRACHTWIJK!

PERSBERICHT

Alkmaar, 27 november 2007

Multicultureel zaalvoetbaltoernooi Overdie Prachtwijk

De werkgroep "Toernooi Alkmaar Prachtwijk" organiseert op zondag 16 december a.s. een intercultureel zaalvoetbaltoernooi. Dit toernooi wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in Sportcomplex Oosterhout en is bedoeld voor jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar. Wethouder Hans Meijer voor sportzaken opent het toernooi om 10.00 uur. De prijsuitreiking wordt om 16.00 uur verricht door wethouder Wim van Veen, integratie en participatie.

Aanmeldingen

De scholen, sportverenigingen, jongerenorganisaties en migrantenorganisaties in Overdie zijn uitgenodigd aan dit toernooi deel te nemen. De teams bestaan uit acht personen (vijf spelers en drie wisselspelers), waarvan minimaal twee meisjes en minimaal twee nationaliteiten. Er worden nog twee teams gezocht in de leeftijd van 10 - 12 jaar en een aantal meisjes ter aanvulling van de teams (10 tot 14 jaar). Heb je interesse en woon je in Overdie, dan kun je contact opnemen met Hanneke Schrijen, tel. 06-52493165 of 072-5620048.

Multicultureel

Het toernooi vindt plaats in het kader van de cursus voor Zelfexpressie en Leiderschap van Landmark Education. De intentie van deze cursus is dat je iets in de wereld kunt zetten, dat een verschil maakt voor anderen. Voor dit project is gekozen omdat Overdie een multiculturele wijk is, met veel initiatieven van de bewoners om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Deze wijk verdient het om zich als Prachtwijk te profileren en dit toernooi bevordert de samenwerking tussen de verschillende culturen. Met dit toernooi laten we zien dat Overdie een Prachtwijk is, waar goed wordt samengewerkt en waar begrip is voor elkaar. Voor de organisatie van dit toernooi is een werkgroep samengesteld dat ondersteuning krijgt van het VMBO van het Petrus Canisius College in Alkmaar, afdeling Sport Dienstverlening en Veiligheid. Bent u geĂŻnteresseerd, het toernooi in Sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: Hanneke Schrijen 06-52493165 of 072-5620048