Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
East meets West & West meets East dans- en dance avond Dj Takimi, Dj Kareem Raïhani, Dj MPS Pilot, Tarhana 16 december * Melkweg, Oude Zaal & Theaterzaal * 20.30 uur ¤ 10 / ¤ 8 (korting)
DANCING ON THE EDGE, het nieuwe festival voor eigentijdse dans uit het Midden Oosten, sluit op zondag 16 december in de Melkweg af met een spectaculaire dans- en dance avond. Dj Takimi en Dj Kareem Raihani brengen een combinatie van moderne en traditionele muziek uit het Midden-Oosten. Er is een spetterend optreden te zien van de Turkse-Balkan-jazz-folk-band Tarhana en Dj MPS Pilot sluit af met een knetterende show met muziek uit o.a. de Balkan, Turkije, India en Marokko vermengd met eigentijdse dance. Daarnaast biedt deze avond de laatste mogelijkheid om twee dansvoorstellingen te zien die tijdens het festival de revue zijn gepasseerd: 'Moments' van de Egyptenaar Ayman Abd El Fattah en 'Mysterious Gift' van de Iranees Yaser Khaseb. Ook zal de betekenis van moderne dans en kunst in het Midden-Oosten tijdens een wervelend debat onder de loep genomen worden.
dj MPS Pilot
Door zijn vele reizen door o.a. de Balkan, Turkije, India, Marokko, Mali en Burkina Faso is MPS Pilot diep in de eigentijdse wereldmuziek gedoken, een muzikaal universum waarin spannende ontwikkelingen te beluisteren zijn. In alle mogelijke richtingen en tussen allerlei verschillende genres ontstaan kruisbestuivingen en afsplitsingen, die door MPS Pilot in kaart worden gebracht. In Amsterdam begon MPS Pilot met het organiseren van wereldmuziekconcerten. De muziek varieerde van grote gamelan-ensembles uit Indonesië tot éénstemmige 'erhu' uit China. MPS Pilot's geraffineerde en eigentijdse mix van niet-westerse muziek wordt inmiddels tot ver buiten Amsterdam gewaardeerd. Naast bekende Amsterdamse clubs zoals Paradiso en de Melkweg (o.a. tijdens Que Pasa) draaide hij meerdere keren voor zesduizend dansende mensen op het toonaangevende Vlaams wereldmuziekfestival Sfinks waar hij sinds 2003 resident is. Op een expressieve en overtuigende manier weet MPS Pilot traditionele en moderne stijlen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika in elkaar te laten vervloeien tot één aanstekelijk geheel dj Kareem Raïhani
Sinds jaren is Kareem gedreven door zijn behoefte aan nieuwe inspiratie. Na de drukke jaren van optredens in het dance-circuit reist hij sinds 2004 voor nieuwe producties via zijn roots in Marokko door het uitgestrekte labyrint van de "nieuwe" wereld muziek. Hij profiteert van zijn uitgebreide technische kennis waardoor het resultaat van zijn zoektocht tot nu toe een dynamische mix van rauwe, rollende beats, inspirerende ritmes, stemmen uit de hele wereld en het innovatieve van de nieuwste technologie heeft opgeleverd. DJ Kareem Raïhani's onbegrensde aanpak in muziek heeft ervoor gezorgd dat hij heeft gedraaid met een aantal van de meest gerespecteerde 'zwaargewichten' binnen de dance-en wereldmuziek, waaronder o.a.: Francois K, Carl Craig, Derrick May, Theo Parrish, Shantel, Future World Funk, N.O.H.A., The Truby Trio, Dimitri from Amsterdam.
Hij heeft zijn publiek, op een muzikale reis, in vele venue's meegenomen. Beginnend als invaller voor Dimitri in de Roxy tot o.a: Panama, Paradiso, Club NL, Off Corso in Rotterdam. Kareem heeft ook veel in het buitenland gedraaid, o.a. in Spanje, België en de VS. Tarhana is een groep muzikanten uit Amsterdam, opgericht door Sjahin During, die een mix van traditionele Balkan en Orientaalse muziek met Afro-Anatolische grooves mixen. Ottomaanse soundscapes, digitale Sufi geluiden, zigeuner melodieën, Noord-Afrikaanse ritmes en muziek uit oude culturen worden door Tarhana samengebracht.
Kijk voor informatie over en het programma van het festival op www.dancingontheedge.nl