Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hasselt pakt je in!

'Hasselt pakt je in!' Dit wordt de slagzin van de naderende eindejaarsperiode in onze stad. En het is niet alleen voor het ideale kerstcadeautje dat je in Hasselt moet zijn. De stad zal je aangenaam verrassen met feestelijke en vooral sfeervolle momenten.

Gezellige kerstmarkt
Veel van onze Euregio-buursteden staan bekend om hun grote kerstmarkten en festiviteiten. Stadskernen bevolkt met tientallen standjes en kraampjes die uitpuilen van kerstdecoraties, cadeautjes en heel veel lekkers. Een traditie die vele toeristen van heel ver naar de buursteden lokt. Aken, Maastricht, Luik en Keulen zijn de uitblinkers in het creëren van de ultieme kerstsfeer. Terecht lokken deze kerststeden bussen vol toeristen naar hun eindejaars gezelligheid. Deze traditie van een hartverwarmende kerstmarkt is er stilaan ook in Hasselt. Het Molenpoortplein is nu al vele jaren de vaste stek voor kerstgezelligheid. Het plein is een trekpleister voor bezoekers die op zoek zijn naar knisperende vuren, glühwein, warme chocolademelk en allerhande speciale kerstdecoraties. Vanop een podium klinkt engelengezangen en een houten blokhut op het plein herbergt een weinstubbe zodat vrolijke shoppers even kunnen uitrusten.

Voor iedereen
Toch wordt in Hasselt niet vergeten dat, hoewel de kerstperiode een tijd is waarin samenzijn, lekker eten en cadeautjes meestal centraal staan, ook naastenliefde een belangrijk aandachtspunt is. Elk jaar weer worden er verschillende initiatieven ondersteund die ertoe bijdragen dat ook die Hasselaren, die het wat minder hebben, niet worden vergeten. Compleet Kerst is een succesformule waarbij werkelijk iedereen voor 6 euro kan genieten van een heerlijk kerstdiner met gezellig samenzijn.

Mooiste kerstbuurt
Initiatieven om vooral samenhorigheid en naastenliefde te ondersteunen zijn niet de enige vormen waarbij de werkelijke "kerstgedachte" wordt aangemoedigd. Hasselt is al enkele jaren bewust dat het zich thuis voelen en gelukkig voelen in een stad sterk samenhangt met een aangenaam buurt- en wijkleven. De kerstperiode is dan ook de gelegenheid om de Hasselaren samen te brengen. Net als de voorbije jaren organiseert PR8 (lees Pracht) daarom een wedstrijd waarin gezocht wordt naar de mooist versierde kerstbuurt. Alle inwoners van de deelnemende kerstbuurten krijgen een gratis dennenboom, die ze naar hartenlust mogen versieren. De wijk of buurt die de meest adembenemende versieringen weet aan te brengen, krijgt een fantastisch buurtfeest cadeau.

Feestelijk kerstshoppen
De eindejaarsperiode is natuurlijk ook een tijd van cadeautjes geven en krijgen. En waar kan je beter terecht dan in de Hasseltse binnenstad. De aangename kerstsfeer, het uitgebreide aanbod en optimale bereikbaarheid zijn slechts enkele troeven. Hasselt heeft sowieso al een divers assortiment aan winkels, boetieks en markten. Om iedereen de kans te geven om dat ene sublieme geschenk te vinden, zijn er twee koopzondagen gepland. Op zondag 16 en 23 december zullen alle Hasseltse handelaars de kerstshoppers met de nodige warmte ontvangen. Aangezien de kerstperiode veel bezoekers zal lokken, is ook aan een vlotte mobiliteit gedacht. Vanuit heel Limburg zullen er extra shoppingbussen worden ingelegd om iedereen de kans te geven, te komen proeven van de kerstsfeer. Ook zullen er gratis pendelbussen rijden tussen het stadscentrum en de grote parkings.

Kom 'hasselen' met de Hasseltbon

Hasselt betekent genieten! Van gezelligheid, leuke restaurantjes, volop shopmogelijkheden, cultuur, musea, natuur en nog veel meer. Om Hasselt te kunnen voelen, moet je eigenlijk zelf eens een dagje komen 'hasselen'. Wedden dat het je prima zal bevallen! Wil je iemand anders ook de Hasseltse sfeer laten proeven? Dat kan met de Hasseltbon. Met deze cadeaubon kun je terecht in een tachtigtal winkels en horecagelegenheden in Hasselt.

Winterse kinderpret
Zelfs als je de kerstmarkten al bezocht, je voorbereid bent op het kerstdiner en alle cadeautjes zijn aangeschaft zijn er nog steeds enkele redenen extra waarom Hasselt de moeite waard zal zijn om te bezoeken. Er zijn namelijk tal van activiteiten en projecten die de honger naar winterpret en kerstcultuur kunnen stillen. Ondanks het feit dat Hasselt voorlopig nog geen wintersportparadijs is, zijn er coole winterkickx te beleven. Van 21 t.e.m 23 december en van 26 t.e.m. 30 december kunnen alle kinderen genieten van heuse winterpret in de ETHIAS ARENA.

Grootse lichtstoet
Verder zijn er tal van leuke en ontspannende activiteiten die het hele gezin in de juiste stemming brengen. Op zaterdag 8 december zullen vooral de kinderen vol verbazing kunnen kijken naar de grootste Kerststoet van België. Deze lichtstoet met 30 verlichte praalwagens zal in Kermt Centrum vertrekken en doorheen de Kermtse wijken slingeren. Later zullen de door-het-wachten-koudgeworden-beentjes kunnen worden warmgedanst met een Après-Ski party. Zondag 9 december zal er van 14 uur overvloed zijn aan glühwein en gezelligheid op de kerstmarkt te Kermt. Daar zullen ook de ijskunstenaars hun ijssculpturen tentoonstellen. De fanfare Sint-Cecilia sluit deze kerstzondag muzikaal af met een vurig kerstconcert.

De Hasseltse Kerstmarkt

Het Molenpoortplein is ook in 2007 weer het toneel voor de jaarlijkse kerstmarkt van Hasselt. Verschillende standhouders met een ruim assortiment van artikelen proberen de zoektocht naar een ideaal kerstcadeau net dat tikkeltje aangenamer te maken. Zelfs de kerstman komt afgezakt met zijn mobilhome. Zeker de moeite waard dus!

De kerstmarkt is vanaf zaterdag 8 december t/m zaterdag 29 december met uitzondering van 25 december elke dag geopend: op weekdagen telkens van 12 tot 18 uur en in het weekend van 11 tot 19 uur.

Informatie: Eva Prouvé, 011 23 96 47.

Kerstmarkt Tevona

Gasten en bewoners van Tevona, een voorziening voor mensen met een beperking, heten je graag welkom op hun jaarlijkse kerstmarkt. Het gelegenheidskoor van de zangklas van het conservatorium o.l.v. Robert Luts brengt hierbij sfeervolle kerstliederen.

De kerstmarkt is geopend op zaterdag 8 december van 13 uur tot 19 uur in en rond school De Borggraaf, Borggravevijversstraat 5, 011 22 69 32

Kerstweekend in Kermt

Het gemeenteplein van Kermt wordt op zaterdag 8 (14 tot 20 uur) en zondag 9 december (14 tot 18 uur) geheel omgetoverd tot Kerstdorp. Er zijn standjes met eten, drank en kerstartikelen. Voor de feestbeesten is er een heuse Après-Ski Bar. Nieuw dit jaar is een wandeltocht op vrijdag 7 december (18 uur): mensen kunnen zo genieten van de prachtig versierde tuintjes in de deelgemeente. Verzamelen in Centrum Kermt. Op zaterdag (19 uur) trekt wederom de grootste Kerstlichtstoet van België, met 30 verlichte praalwagens, door de straten van Kermt. Ter afsluiting is er vanaf 21 uur een après-ski party. Zondag (15 tot 19 uur) is er een doorlopende show waarin ijskunstenaars live figuren maken. Om 16 uur verzorgt Fanfare Sint-Cecilia een kerstconcert.

Informatie: 0497 70 78 03

Kerstsfeer in 't dorp (Kuringen)

Op zondag 16 december van 12 tot 19 uur kan je in Kuringen terecht voor kerstsfeer in 't dorp. Naast de overdekte kerstmarkt in de Gildezaal kan je genieten van theater door toneelvereniging 't Heegrupke, zang door mannenkoor Het Volgend Punt, muziek door St. Cecilia en natuurlijk mag een vertelling van het kerstverhaal niet ontbreken.

Het dorpsplein is het vertrekpunt voor een geleide kerststallentocht doorheen het dorp langs kerststallen uit de hele wereld.

All in: E 2 / E 1 (cultuurpas, 3+, CJP) / gratis (- 12 jaar)

Informatie: 011 72 09 20

Montmartre Kerstmarkt

De winterversie van Hasselt Montmartre op zaterdag 15 en zondag 16 december van 14 tot 18 uur in de Walputstraat en op het Groenplein achter het stadhuis.

Kerststallentocht

De kerststallentocht viert haar tweede lustrum! Ook dit jaar wordt de stadstram weer in zijn kerstpak gehesen om je mee te nemen naar de leukste kerstplekjes in de Hasseltse binnenstad. Tijdens een drie uur durende rondrit bezoek je onder andere de St. Rochuskerk, de Sint-Quintinuskathedraal en de Virga-Jessebasiliek, kun je de collectie kerststalletjes van Toontje Gilissen bewonderen en doe je het mooist versierde straatje van de stad aan. Onderweg wordt jenever, kerstgebak, glühwein en soep geserveerd en worden kerstliederen gezongen door een koor.

Wie zich wil onderdompelen in deze kerstsfeer moet er snel bij zijn, want de plaatsjes in de tram zijn beperkt. De tochten gaan door op 15 (uitverkocht) 16, 18, 19 (uitverkocht), 20, 21, 22, 23, 26 (uitverkocht), 27 (uitverkocht), 28 en 30 december. Verzamelen om 14 uur op de parking achter het cultuurcentrum, Kunstlaan 5.

Prijs per persoon E 15,50 / E10,50 (-12 jaar) / gratis (-6 jaar).

Informatie en tickets (reservering is noodzakelijk): In&Uit Hasselt, Lombaardstraat 3, 011 23 95 40.

Christmasshopping

Koopzondagen zijn er op 16 en 23 december. Je kunt dan nog kerstinkopen doen en een feestelijke stad. De winkels zijn dan geopend van 13u30 tot 18 uur.

Kersthappening op de Hei

In de aanloop naar de kerstdagen wordt het op de Kiewit-Hei alvast gezellig gemaakt. Drie dagen lang zijn er activiteiten. De kleuters bijten de spits af: op 21 december om 14.30 uur geven zij een spetterende show met aansluitend een ballonwedstrijd. Op 22 december wordt er vanaf 18 uur kerstfeest gevierd rond een houtvuur. Op 23 december is er tussen 10 en 14 uur spek en ei en vanaf 18 uur weer een knapperend houtvuur.

Iedereen is welkom op het Schuttersplein achter het kerkje op Kiewit-Hei, Hasseltse Beverzakstraat 220, informatie: 011 81 74 10.

Compleet Kerst

Het stadsbestuur wil een ieder die dat wenst de kans geven om van Kerstmis een feest te maken. Vandaar wederom het initiatief Compleet Kerst op donderdag 20 december. Er is een compleet kerstmenu voor E 6 per persoon. Een ticket kopen kan vanaf 1 december bij In&Uit Hasselt en de deelgemeentehuizen van Kermt, Kuringen, Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk. Wees er snel bij, want het aantal tickets is beperkt. De deuren openen vanaf 11.30 uur. Muzikale animatie maakt het geheel extra feestelijk.

Informatie: Dienst Senioren, 011 23 94 10.

VOORSTELLINGEN

donderdag 6 december, 20u15

The Twelve Irish Tenors - Christmas Edition, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, E 36 / E 33, tickets: 070 34 50 50, www.ethiasarena.be

Deze twaalf charmante heren met een warme stem en een hoog entertainmentgehalte zorgden vorig jaar al voor een opkikker in de koude eindejaarsperiode. Deze winter komen ze terug naar de Grenslandhallen. Ze brengen een mengeling van opera, musical, swing, jazz en Ierse volksliederen, telkens voorzien van een aangepaste choreografie. Een streling zowel voor het oog als het oor!

maandag 10 december, 20u

Ontroerend Goed vs. Monk - Kerstmis in badpak, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, E 10 / E 9, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Kerstmis 2007, het tropische strand van Hikkaduwa. Twee theatergroepen, een Vlaamse en een Nederlandse, hebben allebei een gloeiende hekel aan de kerstdagen en liggen samen bruin te bakken in de zon. Ze lenen handdoekjes uit, smeren elkaars rug in, houden bikinilijnen in de gaten. Tussen de kerstpalmbomen, caipirinha's en kindje Jezus onder een minizonnebank, laten ze hun fantasie de vrije loop over de ideale kerstvoorstelling. Ontroerend Goed vs. Monk combineert het beste van een kerstkomedie met een badpakkenspecial in een funvoorstellling vol Belgen- en Hollanderhumor, perikelen rond groepssamenwerking en oprechte kerstwensen.

vrijdag 14 december, 20 u

Te Deum Laudamus - Orthodox priesterkoor uit Boekarest, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, E 18 / E 16,50, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Wie wel eens aanwezig is geweest bij een orthodoxe kerkdienst zal ongetwijfeld getroffen zijn door de bijzonder welluidende stemmen en de onverwachte kwaliteit van de zang. De religieuze muziek die Te Deum Laudamus ten gehore brengt raakt ons tot in het diepst van ons hart. Het koor is ook op internationale concertpodia te gast in Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Hongarije en Duitsland.

maandag 17 december, 20u

Capella Sint-Petersburg - Russische componisten, o.l.v. Vladislav Chernushenko, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, E 20 / E 18, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Dit fantastische koor werd opgericht in 1479 en is het oudste van Rusland. Het zong ter gelegenheid van de stichting van Sint-Petersburg en begeleidde Peter de Grote tijdens zijn reizen naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Na de Russische Revolutie werd er jaren niet opgetreden. In 1974 werd de voormalige student Chernushenko de nieuwe kapelmeester en sindsdien maakt het koor regelmatig buitenlandse tournees. Bij eerdere optredens in Nederland en Hasselt kwam de pers superlatieven tekort. Ze strooide met kwalificaties als: indrukwekkende verfijning, weergaloos en betoverend expressief. Gegarandeerd een onvergetelijk kerstconcert!

donderdag 20 december, 20u

Vlaams Radio Koor - First snow -Tintelend kerstconcert tussen mystiek en traditie, o.l.v. Bo Holten, Virga-Jessebasiliek, Kapelstraat, E 13 / E 11.50, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Het kerstconcert van het Vlaams Radio Koor is niet meer weg te denken uit de kerstperiode: in de donkerste tijd van het jaar brengen de zangers een boodschap van hoop en liefde, nieuw leven en een frisse start. Het programma van dit jaar is apart maar sfeervol. In het eerste deel van het concert staat het mystiek-religieuze van de geboorte van Jezus centraal: oude muziek en religieuze gezangen zorgen voor een intense sfeer. Het tweede deel brengt ons met één stap naar de 21ste eeuw. De feestelijke stemming die vanaf begin december onze winkelstraten en huiskamers inpalmt, de betoverende lichtjes en prachtige versiering. daar horen enkele gekende Christmas Carols bij. Het concert wordt afgesloten met een Scandinavische borrel.

vrijdag 21 december, 20u

Kinder- en Jeugdkoor Carmina - Kerstconcert, Heilig Kruiskerk Runkst, E 3, 011 210 250.

zaterdag 22 december

Harmonie Demergalm - Kerstconcert, 19u, Ontmoetingscentrum Godsheide, Kiezelstraat 118, gratis, 011 23 95 28

zaterdag 22 december

Koninklijke Harmonie Sint-Hubertus - Kerstconcert, 20u, Heilig Kruiskerk Runkst, gratis, 011 23 95 28

zaterdag 22 december

Het Hasselts Kathedraalkoor en Jong Kathedraalkoor Hasselt - kerstconcert, 20u15, Sint-Quintinuskathedraal, Kortstraat, E 14 / E 12, 011 31 11 81, www.kathedraalkoor.be

zondag 23 december, 15u

De Triomf van het Rode Leger, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, E 63 / E 53 / E 43 / E 33, tickets: 070 34 50 50, www.ethiasarena.be

Mikhaylo Markovitch, de charismatische solist van het Koor van het Rode Leger, koos ervoor zijn leven op te delen tussen zijn geboorteland Oekraïne en België. Met zijn eigen pas opgerichte groep van vijfendertig artiesten, allemaal opvallende muzikanten en solisten in de grote Russische traditie, trekt hij de wereld rond. In december komen ze naar Hasselt met een prachtig kerstspektakel. Special guests: Nicole en Hugo!

zondag 23 december, 20u

Musica Hasselt - Kerstconcert, Heilig Kruiskerk Runkst, E 3, 011 25 28 18, norbert.steegmans@deberk.be

Drie- en vierstemmige liederen uit verschillende Europese landen.

dinsdag 25 december, 11u

Hasselts Symfonieorkest en sopraan Annabel Verhelst - Kerstconcert en misviering - Minderbroederskerk, Minderbroedersstraat, valentijn.tenhaaf@telenet.be

vrijdag 28 december, 20u

Hasseltse Kerkkoren - 10-jarig jubileum van het Kerstconcert, Heilig Kruiskerk Runkst, E 3, 011 21 02 50

vrijdag 28 december, 20u

Kerstconcert met Dana Winner, Sint-Catharinakerk, Sint-Katarinaplein, E 52 (VIP), E 37 / E 27, 089 71 65 85, www.music-for-you.be

zaterdag 29 december, 20u

Don Kozakkenkoor & Moscow Festival Ensemble - A wonderful Russia, o.l.v. Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, E 25 / E 22,50, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Het Don Kozakkenkoor toert al meer dan tien jaar langs de grootste concertzalen en getuigt keer op keer van zijn wereldklasse. Samen met de beroemde operazanger Jevgeni Polikanin staan de 22 geschoolde zangers garant voor vocaal vuurwerk in Hasselt. Naast liturgische gezangen, vrolijke ballades en bekende traditionele volksliederen staan dit keer ook de composities van 'de koning van de Russische tango' Pjotr Leschenko (1898 -1954) op het programma.

maandag 31 december, 20u

Sylvestercruise, MPS Limburgia, Scheepvaartkaai 5, E 85, 0475 95 40 78, www.rederijlimburgia.be

Sylvesterparty, Terminal, Scheepvaartkaai 5, E 68, 0475 95 40 78, www.rederijlimburgia.be

maandag 31 december, 20u

New Yearz Eve : (RE)MIXED PARTY # 6, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54-56+, reservatie aanbevolen, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

Het einde van 2007 komt in zicht. Tijd voor een nieuwe partyeditie van (RE)MIXED. Stevige breaks en grooves, acid, electro, dubstep of house, een streep hiphop of minimal en een scheut nu-rave of gewoon chillen? Het kan en het mag op, naast en door elkaar tijdens (RE)MIXED # 6. De sterke dj-sets van locaal draaitafeltalent is BELGIE de afgelopen (RE)MIXED-edities niet ontgaan en de zesde (RE)MIXED-editie belooft dan ook een spraakmakend event te worden met heel wat audiotieve en visuele verrassingen. Zorg dat je goed uitgerust aan de start verschijnt. (RE)MIXED zorgt voor al de rest...

zondag 6 januari, 11u

deFilharmonie - Nieuwjaarsconcert o.l.v. Takuo Yuasa, solist Guido de Neve (viool), cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, E 25 / E 22,50, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Wij laten 2007 achter ons! Het jaar van Edvard Grieg en Jean Sibelius is niet onopgemerkt voorbijgegaan en deFilharmonie heeft een keuze gemaakt om u tegen te zeggen. Hans Christian Lumbye is de Deense 'Strauss'. Zijn polka's zijn adembenemend snel en virtuoos, zijn walsen zijn elegant en wervelend zoals de Oostenrijkse en toch... hij is een grote onbekende.

Guido de Neve, geboren Hasseltse vioolvirtuoos, speelt op een viool gebouwd in 1680 door Mathys Hofmans te Antwerpen. Om niemand teleur te stellen wordt dit feestelijke concert traditioneel afgesloten met Strauss Jr.! Hoe kan het anders? Prosit.

zondag 6 januari, 15u - 16u

Nieuwjaarshappening 2008, Grote Markt, gratis, 011 23 95 56, marijke.kerremans@hasselt.be

Het is ondertussen al een beetje traditie geworden dat dit de gelegenheid is waarop de Hasselaren, de Limburgers, de Belgen en de Wereldburgers elkaar een gelukkig en voorspoedig 2008 wensen en met vrienden afspreken om samen in open lucht een glas drinken op de tonen van feestelijke muziek in een winterse sfeer.

Burgemeester Herman Reynders zal bij deze gelegenheid ook zijn nieuwjaarswensen overmaken aan de bevolking.

woensdag 9 januari, 20 u

Eva De Roovere - Sint-Quintinuskathedraal, E 18 / E 16,50, 011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

In december en januari zal Eva De Roovere veel naar de kerk gaan. om te zingen, voor een publiek, akoestisch met gitarist, percussie en sax. Nummers die u allemaal kent en waarschijnlijk ook nummers die u nog niet kent, maar alleszins zoals u ze nog nooit gehoord heeft. Was u vorig seizoen te laat om een ticket te bemachtigen voor het uitverkochte concert van Eva De Roovere in het cultuurcentrum, wees er dan nu snel bij! Geen mooier begin van het jaar dan dit!

donderdag 10 januari, 20 u

Sigiswald Kuijken & La Petite Bande - Antonio Vivaldi concerti, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, E 18 / E 16,50, gratis inleiding om 19.15u,

011 22 99 33, plaatsbespreking@ccha.be, www.ccha.be

Sigiswald Kuijken en zijn ensemble brengen een reeks concerti die ons vooral zullen verrassen door het gebruikte instrumentarium. Kom tijdens dit 'nieuwjaarsconcert' genieten en kennismaken met minder voor de hand liggende werken van Antonio Vivaldi en ontdek de speelsheid, frisheid en vindingrijkheid van deze geniale violistcomponist.

TENTOONSTELLINGEN

Stadsmuseum Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, E 5 'Peren op de Beuken. Hendrik van Veldeke en zijn tijd 1130-1230'. Tot 6 januari 2008
Open: dinsdag tot vrijdag van 10-17 uur, zaterdag en zondag van 13-17 uur Gesloten op maandag, 24, 25 en 31 december 2007 en 1.1.2008 T +32 11 23 98 90 - www.hetstadsmus.be

Literair Museum Hasselt, Bampslaan 35 (vlakbij station), E 2,50 'Dichter tussen ridders en jonkvrouwen. Hendrik van Veldek en zijn tijd 1130-1230'. Tot 6 januari 2008
Open: woensdag tot en met zaterdag (en eerste zondag van de maand) van 14-17 uur T +32 11 22 26 24 - www.literairmuseum.be

Provinciale Bibliotheek Limburg, Badderijstraat/Martelarenlaan, gratis toegang 'Hendrik van Veldeke herontdekt. Getuigen van sporen van zijn opgang in de Limburgensia-collectie'. Tot 5 januari 2008
Open: maandag tot vrijdag van 10-19 uur, zaterdag van 10-16 uur Gesloten op 24, 25, 26 en 31 december 2007 en op 1 en 2 januari 2008 www.limburg.be/bibliotheek

Nationaal Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19, E 3,50 met gratis borrel 'De wijze en de dwaas. De alchemist in woord en beeld' Tot 6 januari 2008
Open: dinsdag tot vrijdag van 10-17 uur, zaterdag en zondag van 13-17 uur Gesloten op maandag, 24, 25 en 31 december 2007 en 1.1.2008 T +32 11 23 98 60 - www.jenevermuseum.be

Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, E 5
'Les Elégantes. Damesmode 1750-1950'
Tot 6 januari 2008
Open: dinsdag tot vrijdag van 10-17 uur, zaterdag en zondag van 13-17 uur Gesloten op maandag, 24, 25 en 31 december 2007 en 1.1.2008 T +32 11 23 96 21 - www.modemuseumhasselt.be

INFO
kerstspecial In&Uit Hasselt - www.hasselt.be



Ingezonden persbericht