Ingezonden persbericht


Persbericht

Debatcentrum TUMULT organiseert: DAG BURGEMEESTER

Annie Brouwer over haar Utrechtse jaren

Datum: zondag 16 dec. Tijd: 15.00 16.30 uur. Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht. Entree: vrij. (Info/reserveren: 030-2332430 of via de website?

Op 1 juli 1999 begon Annie Brouwer aan een nieuwe baan: ze werd burgemeester van Utrecht. Na Zutphen en Amersfoort werd dit haar derde post. En één waar zij het langste bleef. Bij haar aftreden op 1 januari 2008 zal zij precies acht en half jaar BurgeMoeder van de Utrechters zijn geweest. Tijd voor een terugblik.

Journaliste Elisabeth van den Hoogen voert een openhartig gesprek met de vertrekkende Annie Brouwer.

Want er gebeurde in die jaren wel het nodige: De doorbraak van Leefbaar Utrecht als dé stadspartij in 2000; het grote succes van het WK voetbal tot 20 jaar met de finale in Utrecht; de plannen voor een Nieuw Stationsgebied; de aanbouw van Leidsche Rijn; drie stadsbrede referenda die elk wat anders uitpakten dan gedacht; problemen in de sfeer van openbare orde in enkele stadswijken. En dan zijn de plannen voor de toekomst nog niet eens genoemd: een nieuw Vredenburg; het binnenhalen van de Tour de France; de Vrede van Utrecht in 2013; alles in opmaat naar die felbegeerde status van Culturele Hoofdstad in 2018. Maar ook op niet bestuurlijk vlak waren het speciale jaren: zo moest de burgemeester via teletekst vernemen dat ze overleden was; was zij na tragische ongelukken een echte moeder voor 'haar' burgers; en bovenal, was zij een burgemeester die ook de wijken wilde kennen .



Ingezonden persbericht