Ingezonden persbericht


Persbericht

Gerrit stuurt Homeless Songs op wereldreis

Panama, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam (www.panama.nl) Zondag 16 december
Aanvang: 15.30 uur, 15:00 uur deur open.
Special guest: Tommy Wieringa

Amsterdam, 7 december 2007 - Gerrit geeft zijn muziek gratis weg, in ruil voor een reactie. Maarliefst 4000 CD's met 'Homeless Songs' beginnen 16 december in Panama aan een reis over de wereld, op zoek naar een luisterend oor. Ze worden via een netwerk van vrienden vanuit Nederland in 15 wereldsteden verspreid.

"The second best thing I like about songwriting is getting to know what people feel, think, like (and maybe do not like) about my music. Especially people I don't know, people with totally different lives, from all over the world."

De Homeless Songs vinden telkens een nieuwe luisteraar. De ontvanger van een CD wordt gevraagd zijn exemplaar te kopiëren en door te geven aan vrienden, vreemden, of gewoon neer te leggen op een bijzondere plek. Op de site www.homeless-songs.com kan iedereen zien waar de liedjes zijn beland, en vertellen mensen wat ze er van vinden.

De Homeless Songs zijn aanstekelijke liedjes gespeeld door de groep Gerrit. Hun akoestische muziek klinkt warm, melangolisch en opzwepend. De groep is geformeerd rond de gitarist en songwriter Gerrit de Boer, voormalig bandleider van de band Jamesz, winnaar van de Dutch Jazzcompetition 2000. Jamesz en tourde met Bird award winnaar Toon Roos en zangeres Izaline Calister door binnen- en buitenland en speelde meerdere malen op het North Sea Jazz Festival.

Gerrit de Boer - zang en gitaar
Achim Heine - drums
Constantijn Van der Heijden - contrabas
Boris Nauta - accordeon
Gerben Klein Willink - trompet