FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: `Vliegende schoonmakers' voeren actie op Schiphol

FNV Bondgenoten organiseert zondag 16 december een spectaculaire actie in kader van de schoonmakerscampagne `Voor een betere toekomst'. Schoonmakers zullen letterlijk en figuurlijk door Schiphol vliegen. Ook zal Schiphol swingen en kleur krijgen.

De `vliegende schoonmakers' zullen zichtbaar maken hoe de kwaliteit van het werk en de arbeidsomstandigheden onder zware druk staan doordat grote opdrachtgevers voor de laagste schoonmaakprijs kiezen. De werkdruk die hierdoor ontstaat vergt vliegende schoonmakers. "Alleen met kunst- en vliegwerk is het werk in de tijd die ervoor staat te doen. Dat gaat ten koste van onze ruggen. Dat moet anders!" aldus Schiphol-schoonmaakster Judy Lock.

De `vliegende schoonmakers' wijzen Schiphol en de bedrijven op Schiphol op hun verantwoordelijkheid voor de slechte arbeidsomstandigheden van schoonmakers. Schoonmakers voeren al enkele weken actie in het kader van de campagne `Voor een betere toekomst'. In Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Heerlen en Maastricht werd al actie gevoerd. Naar aanleiding van de acties heeft de grootste opdrachtgever in de schoonmaak, NS-Nedtrain, inmiddels steun toegezegd.

---