Ingezonden persbericht


GLUREN BIJ DE BUREN

Cultureel kijkje in 79 Utrechtse huiskamers in 10 Utrechtse wijken

Doen alsof je van een optreden geniet, terwijl je eigenlijk slechts een heimelijke blik wilt werpen in het interieur van de buren. Dat kan tijdens de Culturele Zondag op 16 december 2007. Grote kans dat je echter vergeet om je heen te kijken. Want wat is er leuker dan genieten van wervelende muziektrio's, dansers, aankomend cabarettalent en beeldend kunstenaars?

GLUREN BIJ DE BUREN komt er weer aan, deze keer op 16 december 2007. Tientallen huishoudens uit 10 Utrechtse wijken hebben woonkamer, zolder, keuken of serre opengesteld voor (amateur)kunst. Tussen 13.00-18.00 uur kan iedereen genieten van honderden (amateur)optredens. En: alles is gratis....

Tijdens de Culturele Zondag GLUREN BIJ DE BUREN word je vermaakt, verrast en verbaasd door honderden artiesten die in huiskamers toneelspelen, exposeren, dansen, vertellen of musiceren. Alle optredens zijn georganiseerd i.s.m. ZIMIHC, huis voor amateurkunst. Joanne Heidinga, projectleider Gluren bij de Buren: "Vorig jaar was er het 'Red Light District' in Lombok: op naakte bovenlijven van artiesten werden gedichten geprojecteerd. Een sneldichter maakte gedichtjes over seksualiteit; een muzikant zat in een auto te spelen: het waren hele originele optredens".

Tijdens GLUREN BIJ DE BUREN vinden in diverse wijken honderden optredens plaats&

De (amateur)kunst die je tegenkomt is divers: je kunt kiezen uit vrolijke kleinkunst, klassieke zang, semi-akoestische trashmetal, Franse musettes, interactieve performance, een gedanst sprookje, spokenrap, ontroerend theater, grappige tapdans, hiphop met soul & viool, sfeervolle verhalen, huiskamerdrama met een vleugje Western, Arabische poëzie, video-art, Turkse dans, tintelende luisterliedjes, geluids- en bewegingskunst en nog veel meer&

Ca. 300 optredens op één zondagmiddag

Alle optredens zijn gratis te bezoeken en duren maximaal 30 minuten. De meeste artiesten treden 3 of 4 keer op, je hebt dus meerdere kansen om ze te zien. De ruimte in een huiskamer is vaak beperkt; er is meestal plek voor slechts 15 - 30 toeschouwers. Reserveren is niet mogelijk, wees er dus op tijd bij, want vol is vol!

Als bezoeker stel je zelf je eigen route samen. Op www.culturelezondagen.nl is vanaf 1 december ook info te vinden over alle deelnemende artiesten en de locaties waar ze te zien zijn. Programmafolders met meer informatie en locaties & plattegronden zijn gratis thuis te ontvangen (030-2862231) of te vinden op diverse locaties in de stad Utrecht.

De kracht van amateurkunst

Deze Culturele Zondag staat 100% in het teken van de kracht van de amateurkunst. Eén op de drie Nederlanders is amateurkunstenaar, ca. 300.000 mensen in de provincie Utrecht doen aan amateurkunst. GLUREN BIJ DE BUREN stelt vele artiesten in staat om op te treden in een gezamenlijk project. Op deze wijze wordt (amateur)kunst op een laagdrempelige en positieve manier zichtbaar gemaakt en kan het publiek in eigen omgeving (wijk, straat, huis) kennis maken met en genieten van kunst en cultuur.

GLUREN BIJ DE BUREN wordt (voor de 4e keer) georganiseerd i.s.m. ZIMIHC huis voor amateurkunst, een (provinciale) organisatie die klaar staat voor iedereen die plezier heeft in het maken van kunst. Zowel beginners als ervaren kunstenaars kunnen hier terecht voor advies en ondersteuning. Op www.zimihc.nl staat een actueel overzicht van alle projecten.

MEER WETEN??

Geïnteresseerden kunnen de programmafolder opvragen op (030) 286 2231 of mailen naar info@culturelezondagen.nl.

&&&&&&&&&&&..

Meer informatie /