Gemeente Apeldoorn

Op dit persbericht rust een embargo tot zondag 16 december om 14.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor de heer J.A. Smaal

De heer J.A. Smaal (53) ontvangt zondag 16 december 2007 uit handen van loco-burgemeester M.M. Boddeke de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens de Nederlands Kampioenschappen karate cadetten/junioren en alle categorieën in de Apeldoornse Mheenhal.

De heer Jaap Smaal heeft in september van dit jaar het 30-jarig jubileum van zijn karateschool Karate-do-Smaal gevierd. Hij is één van de hoogst gegradueerde karateleraren in Nederland. Zijn karateschool staat hoog aangeschreven; regelmatig komen karateka's uit alle windstreken bij hem trainen. Sensei Smaal heeft circa 100 zwarte banden opgeleid voor diverse dangraden. Karate-do-Smaal is onder zijn bezielende leiding gegroeid tot een school waarin mensen uit alle geledingen van de maatschappij samen trainen. Veel medailles worden meegenomen naar Apeldoorn en zowel de sportman als sportvrouw van 2006 kwamen van zijn school.

Ook landelijk is Jaap Smaal actief geweest. Van 1987 tot 2000 was hij bondscoach bij de Karate-do Bond Nederland. Als hoogst gekwalificeerde scheidsrechter heeft hij niet alleen landelijk maar ook op wereldniveau een rol van betekenis gespeeld. Hij leidt en begeleidt onder andere internationale scheidsrechters.

Einde persbericht