Ingezonden persbericht



Landgraaf25 kerstconcert

Jubileumconcert landgraaf25 en laso in kerstsfeer

Landgraaf25 sluit het jubileumjaar van de gemeente af in kerstsfeer. Op zondag 16 december 2007 vindt er een Kerstconcert plaats in de kerk van de H. Familieparochie in samenwerking met het Landgraafs Symfonieorkest. Dit muzikaal gezelschap bestaat net als Landgraaf 25 jaar en het kerstconcert is een mooie gelegenheid hier aandacht aan te schenken. De toegang voor dit sfeervolle, bijzondere concert is gratis.

Naast het Landgraafs Symfonieorkest (LASO) nemen ook vijf Landgraafse kerkkoren deel aan dit concert. Het LASO staat onder leiding van dirigent Henk Mertens, de koren worden geleid door Twan Sporken. Naast de koren treden ook vier leerlingen op van een muziekschool en sopraan Miriam Erkens verleent solistische medewerking. Muzikaal wordt het programma aangevuld door het koperkwintet van Fanfare Victoria Rimburg.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het LASO zullen tijdens dit concert muzikanten van het Limburgs Symfonieorkest, dat zelf haar 125-jarig jubileum viert, belangeloos een bijdrage leveren. Met deze unieke combinatie van musici en zangers belooft het Landgraaf25 Kerstconcert een zeer bijzonder optreden te worden, dat u zeker niet mag missen!

Door het LASO wordt onder andere werk gespeeld van Chabrier (Suite Pastorale), Dubois (Chaconne) en Fauré ('Sicilienne' uit Pelléas et Mélissande). Gezamenlijk zal de Bach cantate 'Jesu bleibet meine Freude' en 'Stille Nacht, heilige Nacht' van Gruber worden uitgevoerd.

Het Landgraaf25 Kerstconcert vindt plaats op zondag 16 december van 15.00 tot 17.00 uur in de kerk van de H. Familieparochie in de Veldstraat te Landgraaf. De toegang is gratis. Na afloop is iedereen van harte uitgenodigd voor een nazit in kerstsfeer in de aula het Eijkhagencollege, locatie Graafstraat.

De pers is van harte uitgenodigd het Landgraaf25 Kerstconcert bij te wonen.

Noot voor de redactie /