LLiNK

Rotterdam, 12 december 2007


-PERSBERICHT-

Floortje bezoekt verboden land!

In het LLiNK/ KRO- programma 3 op Reis maakt Floortje Dessing een lange avontuurlijke reis van Amsterdam naar Bhutan. Dat deze reis niet alleen over rozen gaat, bewijst aflevering 4. In deze episode bezoekt Floortje Abchazië, een land dat officieel geen land genoemd mag worden. Nog nooit in de geschiedenis heeft een Nederlandse filmploeg hier zo'n uitgebreide reportage kunnen maken, 3 op Reis doorbreekt deze vicieuze cirkel en laat zien wat nog nooit eerder op de Nederlandse televisie is vertoond.

Abchazië is een land met twee gezichten. Zo lijkt het op het eerste gezicht een prachtig land, waar zelfs in de kustplaats Sokhumi een vrij, ontspannen vakantiesfeer heerst. Maar achter deze vrolijke strandtaferelen gaat een hoop verwoesting schuil. Begin jaren '90 woedde hier een bloedige onafhankelijkheidsoorlog tussen Georgië en Abchazië. Tot op de dag van vandaag patrouilleren dagelijks VN- soldaten om het fragiele bestand tussen deze twee landen in stand te houden.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de verwoestende effecten van deze burgeroorlog, gaat Floortje Dessing op pad met de Halo Trust. Een organisatie die zich al tien jaar inzet om de tienduizenden verstopte mijnen te verwijderen. Ook bezoekt Floortje het klooster van Kamani een belangrijke bedevaartsplaats voor Orthodoxe katholieken. Jarenlang werd hier een belangrijk relikwie van Johannes de Doper bewaard: zijn schedel.

3 op Reis is elke zondag om 19.55 op Ned 3 te zien. 3 op Reis zien wat het nieuwe reizen inhoudt: reizen met meer aandacht voor mens, natuur en milieu.


-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie,

LLiNK