Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Geslaagde deskundigheidsbevordering Leerwerkloketten in Drenthe

In twee dagdelen op 4 en 11 december jl. hebben de medewerkers van de Leerwerkloketten op de CWI-kantoren in Assen, Hoogeveen en Emmen informatie gekregen van de samenwerkende kenniscentra. Alle 18 kenniscentra hebben hieraan bijgedragen. Ook Colo leverde een inhoudelijke bijdrage tijdens de jaarlijkse scholingsconferentie voor de jongerenadviseurs van het CWI en de adviseurs van Competentietestcentra (CTC). Bij elkaar ruim meer dan 200 deelnemers. Colo gaf informatie over het arbeidsmarkt- en
beroepenvoorlichtingsmateriaal van Colo en de kenniscentra. De jongerenadviseurs willen dit ook in toenemende mate gaan gebruiken in de bemiddelingsactiviteiten in het vmbo.

De opzet van de deskundigheidsbevordering Leerwerkloketten was om de medewerkers van de Leerwerkloketten in contact te brengen met de opleidingsadviseurs van de kenniscentra en daardoor met elkaar kennis te delen. In deze opzet zijn de kenniscentra bijzonder goed geslaagd; iedereen heeft het als een bijzondere toegevoegde waarde ervaren.

Tijdens de rondetafelgesprekken is onderling informatie uitgewisseld met betrekking tot de taken, producten en diensten van de kenniscentra, de sectoren en branches die men bedient, kansen op de arbeidsmarkt, in- en doorstroom van medewerkers, specifieke opleidingen, relaties met ROC's, enz.

De deskundigheidsbevordering vond plaats in het kader van het project Leren en Werken in Drenthe.