Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 16 december 2007

Inside Technology verzorgt live streaming weekend voor Dexia Bank

Inside Technology heeft in samenwerking met het Belgische bedrijf VideoLine een twaalftal plasmaschermen voorzien van live video wat via het IP protocol als streaming video over het LAN werd verstuurd.

De Dexia Bank in Brussel heeft een twee dagen durend 'Family Day' event georganiseerd voor haar werknemers en familieleden. Hierbij werden diverse optredens, shows en andere activiteiten op video opgenomen door VideoLine. Deze beelden werden door Inside Technology gedistribueerd via IP over het Intranet van Dexia en naar 3 kantoorcomplexen gestuurd welke verspreid waren over twee vierkante kilometer. De video beelden werden door een HAI 1060 encoder van Haivision omgezet naar een H264 IP stream van 2,5 Megabit in volledige videoresolutie van 720 x 576.

De AmiNet Settopbox van de fabrikant Amino zorgde voor de decoding van het H264 signaal en dit leverde een fantastisch mooi beeld op de 42" plasma schermen. De opstelling heeft het hele weekend zonder problemen gedraaid en de Dexia werknemers en familie konden via de verspreidde schermen in de kantoorcomplexen: Galilee, Dexia Tower en Pacheco genieten van de shows die op de begane grond van het Pacheco complex gegeven werden.

Additionele live beelden uit het Galilee complex en de Dexia Tower, kwamen van de camera-mensen die in de gebouwen de activiteiten registreerden en interviews afnamen. Deze beelden werden met VBrick MPEG-2 encoders op 6 Megabit verstuurd over hetzelfde LAN naar het regie centrum in het Pacheco gebouw en daar gedecodeerd met Amino set-top-boxen. De aangeleverde analoge beelden werden door de regisseur live geschakeld met de beelden van de shows en het uiteindelijke signaal werd naar de H264 encoder gestuurd.

Met de HAIVISION HAI 1060 werd het signaal geencodeerd naar een IP stream in H264 formaat en werd met minimale vertraging verstuurd over het LAN naar de12 AmiNet 125 Settopbox die op verschillende locaties op het LAN waren aangesloten. De AmiNet heeft de H264 IP stream van de gedecodeerd naar een PAL video formaat en samen met het audio werd dit naar de plasma schermen geleid. De settopboxen waren was ingesteld om een IP stream direct in full screen mode te tonen.

De video streams konden via unicast en via multicast verstuurd en ontvangen worden. Bij een unicast is neemt de bandbreedte lineair toe met het aantal streams. Bij een multicast signaal is de maximale belasting over een netwerk de bitrate van slechts één videostream. Voorwaarde is dan dat de routers multicast enabled worden ingesteld.

De AmiNET 125 van Amino is een multi-codec IP set-top-box ontworpen voor IPTV, Internet TV en Video On Demand applicaties.

Indien meer informatie is gewenst of hoog resolutie foto's neem dan even contact op met de afdeling marketing van:

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
Tel: 033-4558524
Fax: 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl
E-mail: info@inside.nl
-----------------------

Bij het Dexia project is gekozen voor een unicast oplossing waardoor er geen netwerk aanpassingen nodig waren. De streams van 2,5 Megabit gaven een verbluffend beeld en audio op de grote plasma schermen. Ook de stream welke vertoond werd met een projector gaf een optimaal beeld.


---- --